Hardlopen: lenzen of bril?

Nadat een jaar lang Gemakzucht het glansrijk won van IJdelheid, heeft IJdelheid de achtervolging onverwachts ingezet. En verstootte tot mijn verrassing Gemakzucht van de eerste plaats. Dus droeg ik vanochtend mijn lenzen weer tijdens het hardlopen.

En daar was ik dankbaar voor, want het regende en moest dus hardlopen in de regen. En als het regent tijdens het hardlopen, en je draagt een bril, dan valt het leven niet mee. Moeizaam tuur ik dan door mijn druppelige vensters, en doe soms in wanhoop mijn bril zelfs af. Helaas wordt het daar ook niet veel beter van met -5.

Maar deze morgen had ik nergens last van, want ik droeg lenzen. En terwijl ik liep bedacht ik dat lenzen tijdens het hardlopen, het eigenlijk op alle fronten beter doen dan een bril.

Voordelen van lenzen bij het hardlopen

 1. Ze beslaan niet als het heel heet is
 2. Ze zitten niet vol regendruppels als het regent, waardoor ze je zicht belemmeren
 3. Ze zakken niet van je zweterige neus
 4. Je kunt, als je dat wilt, een hippe zonnebril dragen om de grimas van inspanning op je gezicht verdoezelen

Voordelen van een bril bij het hardlopen

Eerlijk is eerlijk, de voordelen van een bril bij het hardlopen moeten ook genoemd worden

 1. Er kan geen vuiltje achter komen.

Tsja, een beetje sneu, slechts één voordeel.

Wat draag jij bij het hardlopen: een bril of lenzen, of heb je de mazzel dat je goede ogen hebt?
Waarom draag je een bril, of waarom juist lenzen bij het hardlopen?

Similar Posts

4 Comments

 1. Ik draag een bril omdat lenzen mijn ogen irriteren. Bij regen zet ik vaak een pet op met een klep die ik wat dieper over mijn ogen zet zodat er aanzienlijk minder regendruppels op komen. Gelukkig zijn mijn ogen niet dusdanig slecht dat ik niet zonder bril zou kunnen lopen.

 2. Tsja, die van mij zijn wel dusdanig slecht: ik zie niets zonder bril. Lenzen heb ik 10 jaar met plezier gedragen, maar nu kunnen mijn ogen ze niet meer lijden.
  En daar lijd ik dan weer onder: oh, wat lastig toch, zo'n bril tijdens het lopen. Laseren dan maar?

 3. Ik heb een bril, maar tijdens het hardlopen zet ik die niet op. Eigenlijk alleen met autorijden. ik heb -2,5 en -1,75 en zie eigenlijk altijd de wereld een beetje wazig..

  Groetjes Noa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.