Chi verspilling!

Bij ChiRunning is het belangrijk je bekken recht te houden. Om je daarbij te helpen wordt geadviseerd je voor te stellen dat je bekken een schaal is. In die schaal zit allemaal kostbare chi oftewel levensenergie. Daar wil je natuurlijk niet mee morsen!

Dus neem ik voor elke loop geduldig de tijd mezelf in de juiste positie te zetten: voeten op heupbreedte, knieën licht gebogen, bekken onder me gekanteld, schouders los, bovenlichaam lang en dan ietsiepietsie naar voren leunen.

Tijdens de cursus ChiRunning kreeg ik goed nieuws en slechts nieuws: ik nam keurig de juiste positie aan, maar zo gauw ik het op een lopen zette hoorde ik: 'Stop maar Nicole! Je laat meteen je bekken los als je gaat lopen.'

Blijkbaar verspil ik nog steeds mijn chi tijdens lopen.

Ik ben als die vrouw in dr. Hook's 'Baby makes her blue jeans talk'.

Similar Posts

One Comment

  1. Heb het boek Gentle Running(lichter lopen, beter ademen, mooier leven) van Wim Luijpers & Rudolf Nagiller gelezen. Volgens mij is dit hetzelfde principe als Chi Running. Oo vanuit het bekken en je voorover laten vallen.
    Vond het erg interessant. Misschien een tip voor aanhangers van licht en moeiteloos rennen. Ik ga het in ieder geval proberen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.