Cholesterol en hardlopen

cholesterol
De positieve invloed van hardlopen op het cholesterolgehalte in je bloed, is een veelgenoemd voordeel. En het verheugt mij nu uit ervaring te kunnen spreken: hardlopen is inderdaad goed voor je cholesterol!

Erfelijk belast: te hoog cholesterol

Ondanks het feit dat ik met mijn 1 m 70 een keurige 59 kilo weeg, en niet vet eet, heb ik toch een te hoog cholesterolgehalte in mijn bloed. De eerste keer werd er 7,7 gemeten. Nadat ik de slechte ogen van mijn vader had geërfd kon ik natuurlijk niet zo goed zien, en pakte per ongeluk mijn moeders aanleg voor een te hoog cholesterol van de plank! Ja, mijn ouders hebben heel wat uit te leggen!

De jaren daarna werden de kinderen ouder, en ging ik steeds vaker en langer hardlopen. Inmiddels loop ik 5 keer per week en mijn cholesterolgehalte is gedaald naar 6,7!

Dat is nog altijd te hoog, maar ik ben er toch blij mee! Het bevestigt wat ik al wist: hardlopen is goed voor lichaam en ziel!

Wat zijn redenen voor jou om te hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.