8 tips om er goed uit te zien tijdens het hardlopen

leuke hardloopkleding
Tsja, dit gaat dan wel weer heel ver...

Tuurlijk gaat het om de ervaring van het hardlopen. Om het gevoel meester te zijn van je eigen lichaam. Van je ademhaling die zich vermengd met je omgeving. Van het geluid van je voeten op het asfaft. Van je snelheid, de afstand die je aflegt.

Maar het is mooi meegenomen als je ook nog een beetje leuk uit kunt zien. Toch?

Daarom 5 tips om er goed uit te zien tijdens het hardlopen. Voor zover dat mogelijk is, bij fysieke inspanning.

8 Tips om er goed uit te zien tijdens het hardlopen

 1. Draag een goede sport bh. Zorg dat de meisjes goed ondersteund worden. Maar voorkom dat je bh zo strak zit, dat hij vetrolletjes creëert.
 2. Zorg voor hardloopkleding die je lichaam laat ademen. Warm krijg je het toch wel, maar door je lichaam de kans te geven de hitte af te geven houd je het draaglijker en aantrekkelijker.
 3. Heb je lang haar? Draag dan een vrolijke paardenstaart of vlechten. Hoe zweterig je haar ook wordt, het blijft dan goed zitten. Heb je kort haar? Dan zijn bondi-bands je beste bondgenoot!
 4. Kies voor donkere kleuren of ga voor wit, om zweetplekken minder zichtbaar te maken
 5. Sommige dames gaan niet graag de deur uit zonder make-up. Ben jij er daar één van, kies dan voor waterproof make-up. Je wilt tenslotte niet op een verdrietige pandabeer lijken.
 6. Check jezelf in geparkeerde auto's! Pas je houding, kleding of kleding vervolgens aan. Zie je bijvoorbeeld dat je looprokje al die tijd in je onderbroek zat, pas dit dan aan.
 7. Als je niet zonder make-up de deur uit gaat, kies dan voor waterproof make-up. Anders loop je het risico er uit te zien als een verdrietige panda.
 8. Let op je houding! Je kunt nog zulke leuke hardloopkleding aan hebben, als je er bij loopt als een geslagen hond, dan ziet dat er niet aantrekkelijk uit.

Bonustip: draag hardlooprokjes! Ze zijn een stuk vrouwvriendelijker dan korte hardlooptights, tenzij je maatje xs hebt.

Loop jij met make-up? En ben je je bewust van je uiterlijk tijdens het lopen?

Similar Posts

2 Comments

 1. Donkere kleding staat dan misschien wel mooier maar daardoor ben je veel minder zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers. En naast dat je er leuk uit wilt zien, wil je vast ook weer heelhuids thuiskomen, toch....

 2. @ punt 8: loop eens langs een etalageruit en bekijk je spiegelbeeld.
  Kruin omhoog, je romp strekken en je heupen naar voren.
  @ tip 3: met een paardestaart zie je er jonger uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.