Hardlopen: 10 motivatie tips

hardlopen motivatie

  1. Spreek af met een vriendin. Als je zelf geen zin hebt, kan schuldgevoel en plichtsbesef er voor zorgen dat je toch gaat. Je laat je vriendin toch niet stikken?!
  2. Meten is weten. Zorg voor een hardloop app waarmee je kunt zien hoe ver je hebt gelopen en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Dat kan heel motiverend werken namelijk. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Runkeeper gebruiken.
  3. Versla anderen! Ik doe nooit mee aan wedstrijden. Maar de hardloop app Looptijden.nl maakt zelfs in mij competitiedrang wakker! Ze hebben Nederland verdeeld in tegels, en je kunt de Koningin worden van een tegel. Ik merk dat ik dit erg leuk vind!
  4. Trakteer jezelf op leuke hardloopkleding voor dames. Een nieuwe outfit kan erg helpen om de deur uit te rennen.
  5. Zoek een groter doel: gebruik bijvoorbeeld de app Charity Miles, en verdien tijdens het lopen geld voor een goed doel van je keuze.
  6. Stel duidelijke, goed haalbare doelen. Zoals: ‘Over 3 maanden wil ik 5 kilometer kunnen rennen!’
  7. Gooi er geld tegenaan. Op stickk.com kun je een contract tekenen waarin je bijvoorbeeld belooft dat je 3 keer per week gaat hardlopen. Een ‘buddy’ let op of je je er aan houdt. Laat je het een keer afweten? Dan kost dat bijvoorbeeld 5,-.  Het bedrag kun je zelf kiezen, maar zorg dat het genoeg ‘pijn’ doet dat je toch  gaat lopen. Dat geld kun je door Stickk laten uit betalen aan een goed doel.
  8. Deel je prestaties. Plaats je prestatie op Facebook, en deel hem met je vrienden en kennissen. Dat levert vaak leuke reacties op, die motiveren voor de volgende keer.
  9. Gebruik hardloop muziek. Een leuke playlist kan wonderen doen.
  10. Zorg voor afwisseling. Vind je hardlopen saai? Kies dan eens een andere route, of dóe iets anders. Zoals fartlek, heuveltraning, duurloop etc.

Wat doe jij om jezelf te motiveren?

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.