Waarom ik hardloop en ook waarom ik níét hardloop

motivatie hardlopen

Dat ik al vijftien jaar hardloop is iets dat me regelmatig verbaast. Ik heb immers altijd de schurft gehad aan sporten, en huiver nog altijd bij de herinnering aan de gymlessen van de middelbare school. Ik kon er niks van, en ik haatte ze hartgrondig.

Ik? Ik ben helemaal niet sportief!

Als antisporter, voel ik me soms ook bijna beledigd als iemand tegen me zegt: 'Jij bent wel sportief zeg!' Dan sputter ik: 'Nee, ik vind sporten Stom! Het is alleen dat hardlopen onder mijn antisport-radar is doorgekropen.'

Om iets te gaan doen, en het ook vol te houden is motivatie heel belangrijk. Dus het leek me leuk om voor mezelf eens op een rijtje te zetten waarom ik hardloop. En ook wat beslist géén rol speelt bij mij om te gaan hardlopen.

Hardloopmotivaties die niet op mij van toepassing zijn

 1. Ik heb geen enkele behoefte om een marathon te lopen.
 2. Ik heb geen drang om mijn gemiddelde loopsnelheid te verbeteren.
 3. Ik wil niet meedoen aan hardloopevenementen.

Hardloopmotivaties die wel op mij van toepassing zijn

 1. Van hardlopen word ik rustiger in mijn hoofd.
 2. Hardlopen heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Zoals sterkere botten, lager cholesterol, minder last van osteoperose, minder kans op hart- en vaatziektes, betere weerstand in het algemeen.
 3. Hardlopen helpt om mijn gewicht op peil te houden. Hoewel afvallen met hardlopen vaak erg langzaam gaat en daarom veel mensen tegenvalt, vind ik hardlopen een ideale manier om mijn gewicht netjes te houden en toch 's avonds chocola de kunnen snoepen.
 4. Hardlopen is makkelijk.
 5. Hardlopen brengt me buiten in de natuur.
 6. Hardlopen is goedkoop: ik heb er alleen een paar goede loopschoenen voor nodig.
 7. Hardlopen kan ik altijd en overal doen, op een tijdstip dat míj uitkomt. Hardlopen betekent daarom vrijheid voor mij.
 8. De koffie smaakt extra lekker als ik eerst heb gelopen : )

Lees ook mijn post: Ben je een praxis hardloper of een poiesis hardloper?

Hoe werkt het bij jou wat betreft motivatie?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.