Mijn hardlooproutine. En hoe is de jouwe?

hardlooproutines

Mijn wekker gaat om 6.30, en om 7.15 ga ik hardlopen.

Dat is in de winter soms wel pittig. Want ik woon op het platteland en in december en januari zie ik 's ochtends werkelijk geen hand voor ogen. Tel daarbij op dat we aan een zandweg wonen, en die eerste stappen zijn beslist niet saai.

Want ik weet nooit of ik niet per ongeluk in een kuil in de weg stap. Maar door zo vroeg te gaan hardlopen heb ik daarna de hele (werk)dag nog voor me. Een dag die ik dan doorbreng in de prettige wetenschap dat ik mijn dagelijkse stappen alweer heb gezet.

En ik hoef niet bang te zijn dat er iets tussen mij en hardlopen komt die dag. Ik kan het immers al afvinken.

Mijn hardlooproutine 's ochtends

Als ik 's ochtends opsta doe ik meteen mijn hardloopkleding en hardloopschoenen aan.  Dat maakt de drempel lager om drie kwartier laten de deur uit te rennen. Meestal ben ik rond een uur of 8 weer thuis. Dan pak ik eerst mijn hoelahoep voor 10 minuten hoelahoepen. Dat is mijn crosstraining.

Vervolgens ga ik de chaos in huis te lijf. Ik ruim de keuken op, veeg de vloer, maak de wc schoon en zet de wasmachine aan. Ook dit reken ik tot mijn crosstraining.

Rond 8.45 is het huis netjes en ga ik aan mijn leuke werk: fulltime bloggen.

Dat doe ik in mijn hardloopkleding. Om 9.30 zet ik het koffiezetapparaat aan, en ga ik douchen. En dan komt het beste moment van de hele dag: 30 minuten lekker koffie drinken.

Wanneer lopen we het liefst: de cijfers volgens de Runner's World Enquete 2016

In principe ga ik dus hardlopen vóór zonsopkomst. Daarmee hoor ik volgens de grote Runner's World Enquete 2016 tot de minderheid. Volgens hun enquete loopt 2% van de Nederlandse hardlopers het liefst voor zonsopgang.

De ochtend is daarentegen wel heel populair met maar liefst 54,09%. De middag is goed voor 1,09 en de namiddag voor 16,9%. 15% loopt het liefst in de avond en 0,3% loopt het liefst 's nachts.

Die laatste groep vind ik fascinerend. Zouden dat mensen zijn met wisselende diensten of zo? Het lijkt me best een beetje griezelig om 's nachts te gaan hardlopen.

Hoe ziet jouw hardlooproutine er uit?

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.