Hardlopen op muziek

hardlopen op muziekHardlopen op muziek motiveert.

Soms ben ik moe, maar als dan op mijn smartphone het lied 'Show me the way to Amarillo' langskomt, dan moet ik gewoon wel weer gaan rennen! Want sommige muziek vraagt er gewoon om dat je in beweging komt. Luister maar eens naar deze:

Bommen: Bewegen Op Muziek

Het is inmiddels geloof ik alweer een jaar of tien geleden, maar toen werden er in sportscholen lessen 'Bommen' genaamd gegeven, waarbij Bommen stond voor Bewegen Op Muziek. Helaas ging dat gepaard met pasjes, en was het voor mij dus te hoog gegrepen, maar het onderliggende principe van bewegen op muziek kan ik nog steeds waarderen.

Hardlopen op muziek is goed voor lichaam en geest

Het is een beetje een controversieel punt of je als hardloper nu wel of niet met oortjes in je oren mag lopen, laat staan naar iets anders luisteren dan de geluiden van de natuur. Maar volgens de toonaangevende Dr. Costas Karageorghis, auteur van Inside Sport Psychology expert op het gebied van de effecten van muziek op ons lichaam en geest, heeft muziek een positief en motiverend effect! Krageorghis:

'Music has the propensity to elevate positive aspects of mood such as vigor and excitement, and reduces negative aspects such as tension and fatigue. It reduces perceived effort, and training to a musical beat can enhance endurance.'

BPM: Beat Per Minute

Krageorghis raadt bij de keuze van muziek een tempo aan tussen de 120 en 140 BPM = Beats Per Minute. Wil je een training doen met een hartslag van 140, dan weet je dus welke muziek je moet uitkiezen!

Hardlopen op muziek: de juiste muziek

Hardlopen op muziek wordt gemakkelijker met de juiste muziek! Zelf vind ik deze nummers heel motiverend:

Nike iPod + Sensor: Powersong

De makers van combinatie Nike iPod + Sensor maken goed gebruik van de kracht van hardlopen op muziek, want je kunt op je iPod een zogenaamde powersong in programmeren! Op het moment dat je er even helemaal door heen zit, schakel je je powersong in, en daar ga je weer! Sinds ik ben overgestapt naar een smart phone heb ik deze feature helaas niet meer, en dat vind ik jammer!

Gratis hardloopmuziek downloaden?

Op de speciale website Rock my Run vind je allerlei hardloopmixen! Zo kun je gratis hardlopen op muziek.

Wie je dat je ook prima kunt hardlopen op klassieke muziek? Lees ook: Begin met hardlopen op muziek.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.