Food 2 run: een boek review

food 2 runWil je je looptempo en loopprestaties verbeteren?

De meeste hardlopers doen dit door vaker en harder te trainen. Door temporuns af te wisselen met duurlopen en door gebruik te maken van crosstraining.

Maar wist je dat voedsel ook een belangrijke rol speelt als het gaat om je loopprestaties? En dat er zelfs voedingsmiddelen zijn die je helpen om beter te presteren?

Renata Rehor schreef er een heel boek over! En het heet Food 2 run.

Food 2 run: opbouw boek

Food 2 run bestaat uit twee delen. Eerst een uitgebreide verhandeling over voeding, en uitleg over koolhydraten, eiwitten etc.

Renata onderscheidt 4 mogelijke doelen die je kunt bereiken met eten volgens Food 2 run:

  1. Succesvolle trainingen en wedstrijden
  2. Herstellen en vooruitgang boeken
  3. Goede algemene gezondheid
  4. Atletischer lichaam

Na de algemene uitleg over voedsel volgt een kookboek. Het kookboek bestaat uit:

  • Energierijke maaltijden
  • Energiesnacks
  • Herstelsnacks
  • Herstelmaaltijden
  • Verwenhapjes

Over Food 2 run

Ik vond Food 2 run vrij ingewikkeld. Vooral het eerste deel voelde als een ingewikkelde scheikundeles. En daar was ik als middelbare scholier al zo slecht in. En het kookboek was al niet veel beter. Voor het gemiddelde recept in Food 2 run heb je al zo tien ingrediënten nodig. En veel van het genre 'dat heb ik niet in huis'. Daar komt natuurlijk nog bij dat ik totaal niet prestatiegericht ben als het om hardlopen gaan.

Ik ben denk ik gewoon niet de doelgroep van Renata Rehor. Want ik moet eerlijk zeggen: het boek ziet er mooi uit en is prima geschreven. En op zich kan ik me wél vinden in het derde en vierde doel.

Voor wie is Food 2 run interessant?

Om die reden denk ik dat Food 2 run voor menig hardloper wel heel interessant is. Zeker als je geïnteresseerd bent in voeding en graag meedoet aan wedstrijden en hardloopevenementen. Dan vind je in Food 2 run informatie over wat je het beste kunt eten en op welke momenten. Bovendien biedt het boek veel recepten met mooie foto's van de gerechten.

Conclusie over Food 2 run

Persoonlijk vond ik er niks aan, maar ik heb dan ook noch interesse in de samenstelling van voedsel, noch in sneller hardlopen. Wie deze interesses wel heeft, zal aan Food 2 run een interessant boek én naslagwerk hebben.

Leestip

Hardlopen en eten: dit is wat iedereen wil weten!

Praktische informatie over Food 2 run

Food 2 run is voor 24,99 te koop bij bol.com.

Welke van de 4 doelen spreken jou aan? 

Similar Posts

One Comment

  1. Leuke blog en mooi dat je aangeeft wat voor een doelgroep het aan zal spreken. Ik ga er even naar kijken want ik ben wel echt op zoek naar een boek die mij inzicht geeft over voeding en hardlopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.