Huh?

Ook al loop ik sinds de geboorte van Ot, zeven jaar geleden, toch vind ik het moeilijk mezelf als loper te zien.

Want zijn lopers niet van die afgetrainde mensen die er uit zien als hazewindhonden? Met van die fladderende kleine broekjes en hemden, met een startnummer op hun buik? Van die lopers die heel hard gaan? En ik voldoe aan niet één van die criteria.

‘Ik houd niet van sport hoor!’ benadruk ik aan kennissen die mijn onsportieve verleden kennen. En voor de zekerheid voeg ik er nog aan toe: ‘Ik vind sport stom!’

En toch loop ik. Al zeven jaar, minstens drie keer per week.

Het is een beetje zoals ik moeder ben. Dat ben ik al twaalf jaar, en toch vraag ik me regelmatig af welke gek mij de verantwoordelijkheid heeft gegeven over vijf kinderen en een heel huishouden. Want zijn moeders niet van die vaardige vrouwen, vol zelfvertrouwen, die weten wat ze doen?

En toch moeder ik. Al twaalf jaar, minstens 24 uur per dag.

Leave a reply

CommentLuv badge