10 dingen die ik eerder had willen weten

gloeilamp

 1. Hardlopen wordt niet makkelijker, maar je went er wel aan dat het niet makkelijker wordt! De momenten waarop het lopen me moeiteloos afgaat zijn na 11 jaar hardlopen nog steeds op de vinger van één hand te tellen. Maar wat blijkt? Dat geeft niet. Het is het waard.
 2. Gun jezelf een paar goede loopschoenen. Ik vertrouwde mezelf eerst niet, en weigerde te investeren in goede schoenen. Na een paar weken betaalden mijn knieën de pijn. Hardlopen is niet duur, maar investeer wel in een paar goede schoenen.
 3. De beste runner's highs heb ik pas ná het hardlopen, als ik op de bank lig.
 4. Hardlopen afwisselen met 1 minuut wandelen betekent niet dat je een loser bent of niet-een-echte-hardloper. Het betekent dat je slim genoeg bent om je hardloopspieren telkens even rust te geven, zodat je het langer en beter volhoudt.
 5. Hetzelfde geldt voor halverwege een duurloop een kopje koffie drinken.
 6. Van hardlopen krijg je zelfvertrouwen. Hoe stom kun je zijn, als je de zelfdiscipline hebt om te gaan hardlopen?!
 7. Je kunt best in hardloopkleding een restaurant binnenlopen en daar een kop koffie drinken. Als je daaraan twijfelt, kijk dan maar eens naar die legers van wespen, ook wel bekend als 'wielrenners' die schaamteloos terrassen en stoeltjes bezetten. Daar is hardloopkleding high fashion bij.
 8. De slechtste zijn bij gym, zegt niets over je mogelijkheden tot hardlopen. Geloof me, ik kan het weten!
 9. Zo lang je het maar rustig opbouwt, is hardlopen vooral een kwestie van gewoon 'doen'. Gedachten als: 'Ik kan niet hardlopen' of 'Ik heb geen tijd' zijn in de regel onjuist.
 10. Hardlopen is een hele makkelijker manier om tijd in de natuur door te brengen.

 

Similar Posts

2 Comments

 1. Hi Nicole,

  Met 1 en 3 ben ik het niet helemaal eens hoor. Meestal is lopen voor mij een makkie, maar niet altijd zoals gisteren bijvoorbeeld. Ik vind het vaak na het lopen jammer dat ik er al weer ben en dat ik dan weer gewone dingen moet doen.

  groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.