Looproutes ontdekken met de eRoutes app

looproutes

Op zoek naar informatie over leuke looproutes, kwam ik de eRoutes app tegen. Die belooft je leuke looproutes waar je ook bent. Enthousiast downloadde ik deze gratis app. De eRoutes app heeft namelijk zelfs een dubbele functie:

Hieronder lees je mijn ervaringen met de eRoutes app.

De eRoutes app als loopschema

Ik probeerde de eRoutes app eerst uit als loopschema. Je kunt kiezen uit Wandelen of Hardlopen en afstanden die beginnen met 3 kilometer en oplopen tot 42,2 kilometer. Daarbij kun je kiezen voor periodes van 8 tot 12 weken om je doel te bereiken. Vervolgens kun je nog kiezen of je vandaag wilt beginnen of morgen.

Ik wilde kijken of de eRoutes app geschikt zou zijn als hardloopapp voor beginners en koos voor 5 kilometer. Vervolgens kon ik kiezen uit een periode van 4, 8 of 12 weken. Ik klikte 8 weken aan omdat dit dezelfde periode is als de C25K app.

Geen tijden maar meters

Als je begint geeft de eRoutes app je de keuze om met een door hen aangegeven looproute te lopen, of zonder route. Een nogal mechanische vrouwenstem geeft introducties. Ik moest als eerste een warming up doen van 500 meter. Dit is meteen mijn belangrijkste observatie over de eRoutes app als het gaat om loopschema's:

Je krijgt niet te horen hoe láng je moet lopen, maar hoe ver.

De app houdt bij hoever je hebt gelopen, en op basis daarvan krijg je instructies om te gaan wandelen of te gaan lopen. Dit is duidelijk anders dan de meeste andere apps voor beginnen met hardlopen. Die geven meestal een tijdsduur aan. Bijvoorbeeld: ga 90 seconden hardlopen.

Persoonlijk vind ik die meters minder fijn. Ik heb weinig gevoel voor afstand, en ik had telkens geen idee hoe lang ik nog moest.

De app stopt er telkens mee...

Een ander, en veel kwalijker nadeel, was dat de eRoute app er voortdurend mee stopte tijdens mijn hardlooprondje. Dan realiseerde ik mij ineens: 'Wacht even! Ik heb al heel lang geen instructies meer gehoord,' en dan bleek de app er mee te zijn gestopt. De C25K app heeft dit probleem helaas ook.

Ik weet niet of dit aan mijn Huawei smartphone ligt, of aan de app.

De eRoutes app voor leuke hardlooproutes

Je kunt met de eRoutes app dus een hardlooproute maken en looproutes vinden. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig merkte ik al snel. Ik kon de routes alleen thuis laten maken. Eenmaal onderweg, kon hij geen routes meer voor me vinden. Maar goed, geen probleem dacht ik. Dan begin ik gewoon vanuit huis. Ik koos voor een afstand van 6 kilometer en kreeg de keus uit 3 routes. Nadat ik mijn keus had gemaakt, zette ik het op een lopen, en inderdaad! Ik kreeg duidelijke instructies. De eRoutes app stuurde me zelfs een weg op die ik normaal nog nooit had gelopen. Erg leuk!

Maar vervolgens ging het weer mis helaas. De app stopte er spontaan mee, en zonder internetverbinding kon ik geen nieuwe looproute beginnen. Echt waardeloos.

Bovendien: je zal maar ergens zijn waar je de weg niet kent. In mijn geval wist ik wel waar ik was, en kon ik zelf naar huis lopen. Maar je zal maar in onbekende omgeving zijn. Dan is het beslist vervelend als zo'n app er ineens de brui aangeeft.

Mijn conclusie over de eRoutes app voor looproutes en loopschema's

Het idee van de eRoutes app vind ik echt geweldig. Superleuk dat je overal waar je bent een looproute kunt laten maken, met een afstand naar wens, en dan kunt gaan hardlopen. Dat je het kunt combineren met allerlei loopschema's vind ik ook erg goed.

Maar helaas laat de uitvoering veel te wensen over.

Zowel bij het loopschema, als de looproute hield de app er bij mij ineens mee op.

Om die reden kan ik de eRoutes app helaas niet aanraden. Houd er bovendien rekening mee dat je een werkende internetverbinding nodig hebt om een route te laten maken.

N.B. Ben je een beginner en op goed naar een goed loopschema dat werkt op afstanden in plaats van tijden? Dan is de eRoutes app misschien wel iets voor jou. Maar controleer wel regelmatig of de app het nog doet.

Praktische informatie

Meer informatie over de eRoutes app vind je op de site imagineRun. En dit zijn de downloadlinks:

Leestips

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.