Review: AYAMi tuniek

Te lang voor een hemdje, en met een kokette ruche langs de onderkant, wijkt de tuniek van de nieuwe Asics kledinglijn voor vrouwen, AYAMi, nog het meest af van de reguliere hardloopkleding. Het was dan ook met een mengeling van scepsis en verwondering dat ik de tuniek uit de verpakking haalde en aantrok.

Tuniek, maat M, 59,95

De tuniek maakt deel uit van de buitenste kledinglaag van AYAMi, en kan onder andere gedragen worden op de strakke tight. Net als bij de tight, en het shirt, is het materiaal van de tuniek aangenaam en comfortabel. Ook de pasvorm is prima: geen inkijk via de zijkant. De diepte van je décollete kun je helemaal zelf bepalen met behulp van een rits!

Helaas eindigde de ruche precies daar, waar ik het breedst ben: op mijn heupen, en maakte mij daar ettelijke centimers dikker. Maar niet getreurd, want de tuniek 'beschikt over een handig touwtje zodat je de lengte naar wens kan aanpassen,' aldus de productomschrijving.

Blijmoedig trok ik aan het touwtje, om de ruches van mijn heupen te verwijderen, en inderdaad het topje werd korter. En scheef. Want het touwtje zit maar aan één kant waardoor de aanpassing in lengte letterlijk en figuurlijk nogal eenzijdig wordt.

Maar, geïnspireerd door de video met vrouwen in AYAMi outfits, besloot ik mij buiten te wagen. 'Hm, eigenlijk best aardig,' bedacht ik. Maar toen kwam er een grote groep middelbare scholieren voorbij fietsen die honend riepen: 'Hé, daar heb je de Titanic!'

En hoewel ik mezelf niet te belangrijk wil maken, kreeg ik toch het onaangename gevoel dat ze mij en mijn tuniek bedoelden. Of dat nou het geval was of niet, de tuniek gaf me het gevoel dat ik een tutanic was. Daardoor zal ik hem niet zo snel weer aantrekken.

Maar voor iedereen die van tunieken houdt, en geen associaties heeft met de Titanic, is het een aanrader. Het is een handig kledingstuk dat allerlei ongerechtigheden bedekt, en soms ook benadrukt zoals bij mij, maar het zit heerlijk. En het is beslist eens wat anders.

Je kunt deze tuniek hier bestellen.

Similar Posts

4 Comments

  1. Hmmmm....zou niks voor mij zijn vrees ik. Ik ben dol op tunics voor de fashion, maar niet voor het lopen. Dan draag ik het liefst gewoon iets straks.

  2. Met hardlopen vind ik het belangrijker dat de kleding lekker zit en niet te warm wordt. Natuurlijk wil ik er wel leuk uitzien maar dat komt op de tweede plaats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.