Waarom ik mijn PolarM400 inruilde voor de Garmin Forerunner

Garmin forerunner 35

Toen ik vorig jaar december 2016 een Polar M400 kocht deed ik dat met gemengde gevoelens. Want ik wilde eigenlijk een hardloophorloge zónder borstband. Maar de Polar M400 kreeg lovende kritieken en de prijs was prettig.

Toen ik hem eenmaal thuis had, vond ik hem wel oké.

Polar M400: borstband ging stuk

Maar na een maand of 8 begon hij hele rare metingen te geven, met hartslagen van ruim 280 slagen per uur... In eerste instantie dacht ik dat het aan de batterij lag. Dus die verving ik. Helaas hielp dat niet. Toen bleek dat de drukkertjes van de borstband los* waren gegaan. Daardoor zat de batterij niet meer strak op de borstband. Dat verklaarde de rare metingen.

Omdat ik toch al niet superblij was met de Polar M400 maakte dit akkefietje me gevoelig voor andere hardloophorloges... En ik begon in gedachten vreemd te gaan met andere hardloophorloges. En uiteindelijk viel ik voor een Garmin Forerunner 35. Ook omdat die als Beste Koop getest is door de Consumentenbond.

Inmiddels draag ik hem dag en nacht, en ik vind de Garmin Forerunner 35 het fijnste hardloophorloge dat ik ooit heb gehad! En ik zal je vertellen waarom!

Garmin Forerunner 35: wat is er zo fijn aan?

 1. Hij is supermakkelijk te bedienen. Ik hoefde amper de gebruiksaanwijzing te lezen, en ik snap hoe het werkt.
 2. Hij heeft geen borstband nodig! Ik kan 's ochtends voor mijn gevoel veel sneller de deur uit rennen. Ik hoef niet meer eerst de borstband te bevochtigen, hem om te doen, de batterij er op te drukken en de kleren weer omlaag. Mijn Forerunner 35 draag ik toch al, en ik hoef dus niets extra's te doen.
 3. Hij maakt mijn Fitbit Charge HR overbodig. Als ik ging hardlopen droeg ik altijd twee horloges: mijn activity tracker (Fitbit) en mijn Polar M400. De Garmin Forerunner 35 telt mijn stappen ook, en maakt de Fitbit Charge HR overbodig. Geen idee of de Polar M400 ook stappen telde, maar het feit dat ik dat niet eens weet vind ik al veelzeggend.
 4. Hij draagt fijn!
 5. Hij geeft ook door als ik gebeld wordt, of een whatsapp bericht krijg. Maar wil ik dat niet, dan kan ik hem heel eenvoudig op niet storen zetten.
 6. Ik kan er ook mijn muziek mee bedienen!

Zijn er ook nadelen aan de Garmin Forerunner 35?

De Garmin Forerunner 35 (179,-) is duurder dan de Polar M400 (119,-). Maar achteraf bezien had ik beter meteen voor de iets duurdere optie kunnen gaan, want ik vind hem veel fijner. Maar goed, de prijs is dus een nadeel.

Een ander mogelijk nadeel is dat hij misschien iets minder accuraat meet dan de Polar M400. Het schijnt nu eenmaal dat hardloophorloges met een borstband iets beter meten dan hardloophorloges met led-technologie.

forerunner 35
Hartslag gemeten met licht

Maar ondanks deze twee nadelen zou ik niet meer terug willen naar de Polar M400

Samenvattend over de Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner is een ideaal horloge voor hardlopers die ook graag hun stappen willen bijhouden. En die een hekel hebben aan gebruiksaanwijzingen lezen, zoals ik. Het is een combinatie van een activity tracker en hardloophorloge. Je hebt er geen borstband bij nodig: hij meet je hartslag zones via je pols. Dat maakt hem heel makkelijk in het gebruik.

Ik geef de Garmin Forerunner 35 een 10!

*Dankzij de goede service van Coolblue kreeg ik een nieuwe borstband

Similar Posts

6 Comments

 1. Ik heb hem ook en ook ik ben er zeer tevreden over. Onlangs beloonde de Garmin 35 mij met een bokaal voor mijn eerste tien kilometer! Mede dankzij jouw blog ben ik gaan hardlopen (schreef ik al es eerder). Acht maanden geleden op m'n 51e begonnen met een beginnersschema, morgen staat mijn eerste 12 km op m'n programma. En ook ik was net zo'n gym-verafschuwer en niet-sporter als jij. Vijftigplus-moeders: lees ren-mama-ren, koop een Garmin 35 en begin!

 2. Bedankt! Ik zit nu al maanden met een dilemma: ik heb een Fitbit Alta HR, maar tijdens het hardlopen moet ik alsnog mijn telefoon bedienen om te zien hoe ik loop. Ik ben dus op zoek naar een stappenteller met gps. 😉 Denk toch dat ik voor deze ga! Mis je je Fitbit niet?

  1. Het enige wat ik aan de Fitbit mis is het dashboard waarmee ik kon zien hoeveel stappen vrienden hadden gelopen. Ik was echt dol op mijn fitbit charge hr, maar de Forerunner 35 vind ik nog fijner. Nu hoef ik niet meer twee horloges om, en heb ik alles in 1.

 3. Wat leuk om te lezen! Ik heb ook een Garmin 35 gekregen voor mijn verjaardag. Ik had een andere Garmin maar deze is inderdaad heel fijn. Hij draagt prettig en er zit ook op hoe hoog je VO2 Max is en dat is toch wel leuk.
  Loop ze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.