Alleen hardlopen of liever met anderen?

Zowel het moederschap als hardlopen kun je in je eentje èn in gezelschap beoefenen. Alleen hardlopen heeft mijn voorkeur.

Maar wat betreft het moederschap zoek ik graag collega's op. Om ervaringen uit te wisselen en om te horen dat ik niet gek ben als ik het gevoel krijg dat ik gek word.

Waarom ik niet lid ben van een loopgroep

Mijn middelste zusje is recent ook begonnen met hardlopen. Elke zaterdagochtend gaat ze daarvoor naar een loopgroep. Hoewel ik de voordelen begrijp, zou ik dat zelf nooit doen.

Begrijp me niet verkeerd: ik snap heel goed de voordelen van een loopgroep. Zoals een stok achter de deur hebben als je geen zin hebt om te gaan hardlopen. Maar ook de kans om op enge bospaadjes te rennen die je als je vrouw alleen liever mijdt. En in een loopgroep krijg je feedback over je manier van hardlopen en verbetertips.

Maar er is geen voordeel zo groot van een loopgroep, dat het mij kan overhalen om er lid van te worden.

Alleen hardlopen doe ik het liefst

En dat is omdat hardlopen voor mij een moment van rust is. Een moment om tot mezelf te komen en te hervinden. Daar kan ik geen andere mensen bij gebruiken.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat je naar een hardloopgroep 'toe' moet gaan. Ik vind het juist zo fijn aan hardlopen dat ik er alleen maar onze voordeur voor hoef uit te stappen. En dan ben ik meteen op de juiste plek om te gaan hardlopen.

Hardlopen als manier om mezelf te hervinden is goud waard.

Want je Zelf is een collega die je uiteindelijk altijd in haalt.

Hoe hard je ook loopt.

Tot slot

Als je wilt beginnen met hardlopen en je wilt graag persoonlijke begeleiding kan een loopgroep nuttig zijn. Op de site van de Atletiekunie kun je zoeken naar een loopgroep bij jou in de buurt.

Similar Posts

2 Comments

 1. hallo Nicole,

  bij toeval heb je je blog ontdekt. Altijd leuk om andere hardloopblogs te lezen. Veel succes en ik kom zeker nog vaker op je blog langs

  sportieve groet
  RR

 2. Nou het begin is er. Pffft...
  Ik heb na veel zoeken nog ergens op internet Start to Run kunnen downloaden voor 12,50. Het is nergens meer gratis te vinden, dus dan maar zo. Ik zeg maar: een boek is duurder en daar kan ik onder het hardlopen weer niet in lezen. ;o)
  Zusdus neemt ze ook over van me, dus dat scheelt weer. En dan gaat het dus echt beginnen, ik ga weer hardlopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.