Hardlopen verlichting: mijn favoriete methode

Hardlopen verlichting

Het is herfst en dat merk je aan alles. Niet alleen aan het weer maar ook aan het feit dat het 's ochtends weer langer donker is. En als vroege ochtendloper betekent dit voor mij dat ik bij het hardlopen verlichting moet gebruiken.

Er was een tijd, waarover ik mij nu erg kan verwonderen, dat ik daar helemaal niet bij stil stond. Ik ging gewoon hardlopen in het donker zonder verlichting en realiseerde me helemaal niet dat je in donkere tijden bij het hardlopen verlichting moet gebruiken.

Het stomme is dat ik destijds wel enorm tegen mijn kinderen preekte over verlichting op hun fiets. Maar in eerste instantie trok ik dat niet door naar hardlopen...

Inmiddels is het kwartje goed gevallen, en ga ik echt niet meer hardlopen zonder verlichting. Zeker niet hier op het platteland waar je geen fiets-of wandelpaden hebt en dus veroordeeld bent tot de openbare weg, is hardlopen met verlichting superbelangrijk.

Hardlopen verlichting: wat ik heb geprobeerd

Ik heb diverse vormen van hardloop verlichting geprobeerd:

 • Van die armbandjes die je met klittenband om je bovenarm vast maakt. Er zitten batterijen in, en als je erop drukt gaan de lampjes aan. Ze hebben meestal meerdere standen: eentje voor gewoon licht, maar ook eentje voor knipperlicht.
 • Een andere vorm van hardloop verlichting was een tailleband waaraan ik een lampje kon vastmaken.
 • Van die fietslampjes van de Action die ik aan de veters van mijn hardloopschoenen vastmaak.
 • Bij AliExpress heb ik nog een hesje gekocht met lampjes eraan. Maar dat was zo lastig om aan te trekken, en het zat ook niet fijn dat ik het als een miskoop beschouw.
 • Mijn absolute favoriet is de Run light Kalenji van Decathlon. Je kunt hem gewoon aan je computer leggen om de lamp op te laden, hij zit lekker en hij maakt uitstekend zichtbaar. N.B. Inmiddels wordt hij verkocht onder de naam Kiprun Hardloop Licht.

Leer van mijn fouten koop gewoon meteen iets goeds: Kiprun Hardlooplicht

In eerste instantie probeerde ik allerlei goedkope vormen van hardlopen verlichting. Maar veel slimmer is om gewoon meteen iets goed te kopen. En wat mij betreft is dat dus het Kiprun Hardloop Licht van Decathlon.

Mijn advies zou daarom zijn: koop een Kiprun Hardlooplicht.

Op die manier ben je uitstekend verlicht, je kunt ook goed zien wat er voor je ligt en het is niet duur. Een Kiprun Hardlooplicht kost 29,99.  Bovendien zit het prima. Ik voel me er echt veilig mee bij het hardlopen voor zover dat kan.

Kiprun
29,99 bij Decathlon

Al mijn post over hardlopen en verlichting op een rijtje

Hieronder een overzicht van al mijn artikelen over hardlopen verlichting:

 1. LED reflective vest
 2. Run safe led sportarmband van de Action
 3. Schoenclip van de Action die licht geeft
 4. Maak je eigen hakverlichting
 5. LedRunSafe band
 6. Lichtgevende tailleband
 7. Reflecteren armbanden voor sporters
 8. Top 10 manieren om jezelf als hardloper te verlichten
 9. Passieve zichtbaarheid versus actieve zichtbaarheid
 10. Kalenji Runlight tutorial voor dummies
 11. Hardloopverlichting Action
 12. Hardloopverlichting Hema

Praktische informatie

Je kunt een Kiprun Hardlooplicht kopen voor 29,99 bij je plaatselijke Decathlon of online. Ik kocht de mijne online, want er zit er hier helaas geen in de buurt. Ze zijn ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. Ik vind het Kiprun Hardlooplicht de perfecte oplossing voor hardlopen met verlichting.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.