Hardlopen horloge: 5 redenen waarom ik kies voor een Fitbit

Hardlopen horloge

Er zijn talrijke horloges voor hardlopers op de markt. Hardlopen met een horloge, dat je informatie geeft over de afstand, hartslag etc., is helemaal ingeburgerd. Zelf heb ik ook geëxperimenteerd met hardlopen met een horloge.

Hardlopen horloge: deze heb ik gehad

  • Mijn allereerste hardloophorloge was een goedkoop sporthorloge van de Lidl dat ik geloof ik kocht voor 14,95
  • Ik heb een Polar FT4 gehad
  • Een Polar M400
  • Een Garmin Forerunner
  • Fitbit Charge 2, 3 en nu 4

Zeker de Polar M400 en de Garmin zijn uitstekende hardloop horloges.

Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!

Toch draag ik tegenwoordig alleen nog mijn Fitbit Charge tijdens het hardlopen. En dit zijn de 5 redenen waarom.

Hardlopen horloge: 8 redenen waarom ik kies voor de Fitbit Charge

  1. De eerste reden is weinig verheffend. Die is namelijk is dat ik nogal gemakzuchtig ben. Ik heb een enorme hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen. En bij de Fitbit Charge kom ik daar behoorlijk mee weg, omdat hij niet zo gecompliceerd is. Hij wijst zichzelf.
  2. Ook op de tweede reden ben ik niet zo trots. Die is dat ik veel dingen die je kunt meten bij hardlopen gewoon helemaal niet begrijp... Zoals dat gedoe met een anaerobe 'threshold' VO2Max en je optimale hartslagzones. Hardlopen met een horloge dat dit kan bijhouden is prachtig, maar de waarheid is dat ik de cijfertjes die het horloge mij aanbiedt toch niet goed begrijp....
  3. De Fitbit Charge kan ik ook makkelijk omhouden in mijn gewone dagelijkse leven als moeder en fulltime blogger. Toen ik de Polar M400 droeg en de Garmin voelde het altijd een beetje overdreven als ik na het hardlopen bijvoorbeeld boodschappen ging doen. En ik wilde wel mijn stappen registreren, dus afdoen was geen optie.
  4. De Fitbit meet alles wat voor mij belangrijk is: afstand, stappen en hartslag. Achteraf mijn gelopen afstand berekenen is niet meer nodig.
  5. Ik heb de Fitbit inmiddels een aantal jaren en ben ermee vertrouwd geraakt. Bovendien heb ik zogenoemde Fitbit Friends gemaakt. Dat zijn mensen die je via je Fitbit kunt volgen. Als ik een ander hardloophorloge ga dragen, dan kan dat niet meer. Zo'n ander hardlopen horloge zal wel een ander systeem bieden, maar ik heb nu eenmaal geïnvesteerd in die van Fitbit. Dat heeft Fitbit dus slim aangepakt...

Samenvattend

Als je gaat hardlopen zijn er hele goede sporthorloges op de markt om te dragen bij het hardlopen. Deze bieden je inzichten en informatie die je kunt gebruiken om jezelf als hardlopen te verbeteren. Het bekendste merk is denk ik toch wel Garmin.

Maar het spijt mij te moeten zeggen dat ik de de meeste sporthorloges maar ingewikkeld vind.

Daarom houd ik het liever bij mijn Fitbit Charge 4.

Die biedt alles wat ik als hardloper nodig heb.

En welk type hardloper ben ik dan?

Ik ben een hardloper die 6 keer per week 's ochtends vroeg 45 minuten gaat hardlopen. Ik doe dat vooral voor mijn lichamelijke en mentale gezondheid en probeer niet sneller te worden.

In dat geval is de Fitbit Charge prima.

Wat is jouw favoriete hardlopen horloge?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.