Mijlpalen

Hardlopen is een geweldige manier om je te oriënteren in een nieuwe omgeving, en biedt een frisse blik op een bekende omgeving. Tijdens het hardlopen heb ik paden ontdekt, waarvan ik als 'gewoon burger' geen enkele weet had!

Menig hardloper neemt op vakantie zijn of haar loopschoenen mee. Als loper ben je net een ontdekkingsreiziger, en het is leuk om je vakantieomgeving hardlopend te verkennen! Eén van de beste herinneringen aan onze vakantie in de bruisende metropool Tuitjenhorn, is de avond dat ik ging hardlopen. Plotseling was ik niet langer een toerist, maar een hardloper, een onderdeel van het landschap dat zich bij elke nieuwe stap aan mij ontvouwde.

Rond de jaarwisseling hopen we te verhuizen naar de helft van mijn ouderlijk huis, dat in het buitengebied ligt. We gaan dus van de stad naar het platteland. Soms krijg ik het wel even benauwd bij de gedachte aan alle comfort die ik in de stad achterlaat. Maar als ik dan van onze toekomstige woning naar ons huidige huis ren, dan kalmeren mijn zenuwen en weet ik weer waarom ik het wilde.

Hoewel we maar acht kilometer verderop verhuizen, betekent de verhuizing bovendien een heel nieuw gebied om te verkennen als hardloper! En de eerste signalen van vertrouwdheid doemen op: vandaag ontdekte ik mijn eerste denkbeeldige mijlpaal in de vorm van een boom die ik na elf minuten bereikte. Een goed teken!

Heb jij denkbeeldige mijlpalen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.