Figurerunning

Posted June 24, 2011 by Nicole in Nieuws / 3 Comments

Heb je als moeder wel eens het gevoel dat je in rondjes rent? Elke ochtend opnieuw? Dan heb ik goed nieuws, want als loper kun je nu aan figurerunning doen! Dan weet je zéker dat je niet in rondjes loopt.

Figurerunning is, zoals de naam al zegt, lopen in een bepaald figuur. En de bedoeling is natuurlijk een zo mooi mogelijk figuur te lopen. Je lichaam is als het ware je potlood. Je zou bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld kunnen lopen, of als dat te moeilijk is, een lekkere Magnum!

Wat heb je nodig voor figure running?

  1. Een smartphone met gps. Of, als je zo gelukkig bent, een Garmin Forerunner
  2. Een applicatie, bijvoorbeeld Runkeeper
  3. Bedenk de figuur die je wilt lopen. Stel je hebt een slechte dag, je kwam de Man met de hamer al tegen bij het opstaan, de kinderen maken ruzie over wie naar wie kijkt, en je besluit dat je De Middelvinger wilt rennen
  4. Pak je kaart, en zoek straten die de vorm van De Middelvinger hebben. Zeg je gps aan, en lopen maar
  5. Houd de lijn die je loopt in de gaten

Figurerunning.com

Leonieke Verhoog, en Willempje Vrins zetten figurerunning op de kaart. Samen startten ze een blog waarop ze hun figuren laten zien. Het leuke is dat iedereen de figuur die hij of zij heeft gelopen kan opsturen, en die komt dan ook op hun website. De moeite waard om te bekijken!

Binnenkort komt er een heus ‘figurerunning app’ op de markt. Meer informatie vind je op figurerunning.com

Figurerunning: leuk, maar vervelend dat je een mobieltje nodig hebt

Ik zie wel het voordeel van figurerunning, maar ik snap nog maar net hoe mijn iPod met Nike chip werkt, en met het tweedehands mobieltje dat ik erfde van mijn dochter heb ik niet zoveel. Dus ik weet nog niet of ik het ga proberen. Of ik moet gewoon zo’n mooie Garmin Forerunner krijgen natuurlijk!

Wat vind jij van figurerunning?

3 responses to “Figurerunning

  1. Wat een leuk stuk! Dank voor het schrijven. Je hebt inderdaad wel echt iets met GPS nodig, zoals een telefoon of een Garmin natuurlijk. Maar de technologische ontwikkelingen gaan zo snel, wie weet kunnen we binnenkort gewoon een gps haarelastiekje of een gps stikker gebruiken?

    Succes met je blog! Willempje

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.