Wordt hardlopen ooit makkelijk(er)?

Ik vraag me regelmatig af wanneer hardlopen eindelijk eens makkelijk wordt. Stiekem wacht ik op dat magische moment waarop ik mijn veters strik, de deur uit sjees en moeiteloos tien kilometer ren.

Niettemin, ook al is hardlopen nog steeds niet makkelijker geworden, ik kan nu wel veel verder en sneller lopen dan zeven jaar geleden. In de slechte oude tijd haalde ik nauwelijks de hoek van de straat zonder in elkaar te storten in een zielig, zweterig hoopje hardloopster. Maar nu kan ik een uur rennen zonder blikken of blozen!

Alhoewel niet zonder enig vloeken.

Zoals zo vaak lijkt ook in dit geval hardlopen veel op moederen! Ik dacht namelijk dat moederen ook makkelijker zou worden, naarmate ik het langer deed. Maar ik vind het nog net zo moeilijk als toen ik een jong en fris moedertje was.

Toch heb ik, net als bij hardlopen, veel geleerd en ik denk graag dat ik mij verbeterd heb.

Dus ook al worden zowel hardlopen als moederen niet makkelijker, als hardloper en als moeder word jíj beter!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.