Hardloopaccessoires: wat heb je nou écht nodig?

hardloopaccesoiresHardloopaccessoires.

Als je gaat hardlopen heb je in principe niet meer nodig dan een paar goede hardloopschoenen. En met goede hardloopschoenen bedoel ik schoenen die passen bij jouw manier van lopen. En hardloopkleding die vocht afvoert is ook wel handig.

Maar in principe ben je dan klaar.

Toch zijn er allerlei hardloopaccessoires op de markt die je tijdens het hardlopen kunt gebruiken. Laten we daarom eens kijken wat er allemaal te koop is aan hardloopaccessoires. En welke je nou écht nodig hebt.

Hardloopaccessoires

1. Sporthorloges

Met een sporthorloge kun je onder andere je hartslag meten, je passen tellen, je hartslag zones in de gaten houden, het aantal afgelegde kilometers etc. Zelf heb ik een Forerunner 35 waar ik erg blij mee ben. Eigenlijk ga ik nooit lopen zonder mijn hardloophorloge. Ik vind het fijn dat mijn hardlooprondje als het ware wordt geregistreerd. Dat geeft me een prettig gevoel. Lees ook mijn post: Sporthorloge dames!

2. Verlichting

Zeker in de donkere wintermaanden is het van essentieel belang dat je jezelf als hardlopen goed zichtbaar maakt. Je wilt niet weten hoe gevaarlijk het is om te gaan lopen zonder verlichting. Auto's zien je echt niet goed! Een belangrijke hardloopaccessoire vind ik dan ook lampjes. Er is van alles te koop op dit gebied. Reflecterende led armbanden, hoofdlampen en mijn favoriet de Kalenji running light. Zie ook mijn post over de hardloopverlichting van de Action.

3. Sportarmband

Omdat zoveel mensen hardlopen met hun smartphone of mp-3 speler zijn er speciale sportarmbanden op de markt gebracht. Je doet zo'n sportarmband om je bovenarm, en op die manier hoef je je smartphone niet de hele tijd vast te houden en heb je je handen vrij.

4. Hardloopriemen

Hardloopriemen zijn riemen die je om je taille doet, en die het makkelijk maken om wat dingen mee te nemen. Je hebt bijvoorbeeld de flipbelt waarin je een huissleutel en smartphone kunt doen. Maar er zijn ook grotere systemen, waarin je bijvoorbeeld een flesje drinken kunt meenemen.

5. Haarbanden

Er zijn speciale haarbanden op de markt om je haren uit je gezicht te houden, en zweet op te vangen. Een bekend merk is de Bondi band.

6. Oortjes en headphones

Menig hardloper luistert tijdens het hardlopen naar muziek. Dan is het wel handig om oortjes te hebben die niet voortdurend uit je oren vallen. Zelf gebruik ik oortjes van Apple. Die bevallen uitstekend. Zie ook mijn ervaringen met Kruidvat oortjes.

7. Id-bandje

Het is belangrijk dat je iets bij je hebt waarmee je te identificeren bent. Er zal je maar wat overkomen, en hulpverleners kunnen niet achterhalen wie je bent. Een bekend systeem is de Save-Me armband. Zelf vind ik een armband niet zo handig. Want ik draag dus ook al mijn hardloophorloge. Daarom heb ik een SOS-coin t.w.v. 9,95 besteld. Die kan ik gewoon aan mijn hardloopschoen vast maken. Dat vind ik fijner.

Hardloopaccessoires samengevat

Je hebt niet veel nodig als je gaat hardlopen: een paar goede hardloopschoenen en fijne sportkleding is genoeg. Wat mij betreft zijn er daarnaast 2 essentiële hardloopaccessoires:

  • Verlichting als je in het donker loopt.
  • Een hardloopaccessoire die je kan identificeren.

Leestip: Hardloopverlichting Hema.

Welke hardloopaccessoires vind jij belangrijk?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.