Mijn ervaringen met de crosstrainer

crosstrainerIk heb mijn crosstrainer nu zo’n 5 maanden. En ik ben blij te kunnen rapporteren dat ik hem veel gebruik.

Hij is gelukkig niet een sportlijk gebleken: zo’n fitnessapparaat dat werkeloos in de weg staat, en gebruikt wordt om kleding over heen te gooien.

Daarom een verslag van mijn ervaringen en conclusies over de crosstrainer!

 1. De crosstrainer is saaaaaaaai! In eerste instantie ging het nog wel. Toen luisterde ik namelijk naar de training van Adrian Bryant. Hij geeft een soort intervaltraining voor de crosstrainer. Die training heeft me geholpen om aan de slag te gaan. Maar op een gegeven moment kende ik hem uit mijn hoofd, en toen werd het toch wel erg saai.
 2. Vanwege het saaiheidsgehalte, doe ik nu 10 minuten op de crosstrainer ná het hardlopen. Dan voel ik me al helemaal goed omdat ik heb gelopen. En de crosstrainer is een soort toetje. En omdat het maar 10 minuten is, is het goed te doen.
 3. Die 10 minuten verdeel ik als volgt: 2 minuten op de crosstrainer, 1 minuut rusten. In totaal doe ik dit 4 keer.
 4. Op de crosstrainer durf ik veel beter helemaal ‘los’ te gaan dan tijdens het hardlopen. Bij hardlopen is er toch altijd die zorg: ‘Ik moet nog wel weer thuis zien te komen!’ Maar op de crosstrainer bén ik al thuis. En durf ik alles te geven. Het zweet drupt echt op de grond.
 5. Na 10 minuten op de crosstrainer ben ik weliswaar fysiek eventjes flink moe, maar ik voel me ook helemaal opgefrist. Net alsof ik ik onder een frisse douche vandaan kom. Dit effect zorgt er voor dat ik telkens terugkeer naar de crosstrainer. Want ik wil dat gevoel weer krijgen.
 6. Ik vind het gemakkelijker om achteruit te trappen dan vooruit. Vooruit vind ik zwaarder.
 7. Eerst maakte ik me zorgen of mijn armen ook wel een training kregen op de crosstrainer. Maar toen liep ik een paar met mijn handen naast mijn lichaam, en ik voelde het meteen in mijn benen. Armen krijgen dus wel degelijk een workout op de crosstrainer.
 8. Voor iemand die de schurft heeft aan crosstraining vind ik de crosstrainer een hele fijn oplossing.

Dus als je nog op zoek bent naar iets om te doen als crosstraining: de crosstrainer is zo gek nog niet.

Leestip

Hardlopen en fitness

Similar Posts

2 Comments

 1. Hoi Nicole,
  leuk om je ervaringen met een crosstrainer te lezen. Nog een paar aanvullende tips:
  Ga niet voor de allergoedkoopste crosstrainer van een onbekend merk. Die fout heb ik een keer gemaakt. Ik doe nu al bijna 10 jaar met een Kettler die destijds €900 heeft gekost. Nog een tip : zorg voor een tablet of tv tijdens het trainen. Even uitzendinggemist kijken tijdens het trainen zorgt voor de nodige afleiding. Zo vergeet je hoe moe je geraakt 😉

  1. Hoi Arjan,

   die fout heb ik dus als allereerste gemaakt… Een onbekend, snertmerk en dan ook nog bij de kringloop. Maar ik wilde eerst zeker weten dat ik het ding ook echt zou gebruiken.

   900,- euro is me teveel. Maar ik overweeg wel om een iets betere te kopen.

   Een tablet of tv heb ik zeker overwogen. Maar we hebben alleen plek op het balkon, en we wonen op het platteland. Helaas is daar het internet erg slecht, en er staat natuurlijk geen tv. Wel zou ik misschien iets kunnen downloaden van te voren, en dat dan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.