Hardlooploophorloge: wat is belangrijk?

hardloophorloge
Ik heb dus de lichtroze

Inmiddels loop ik alweer zo'n 6 jaar met mijn Polar FT4. Ik gebruik hem als hardloophorloge, maar je kunt er bijvoorbeeld ook je hartslag mee meten tijdens het zwemmen! Ik weet niet meer precies wat ik er destijds voor betaalde. Maar nu heb je al een Polar FT4 voor maar 49,95.

Ik kocht hem destijds op basis van goede reviews en de belofte dat hij makkelijk in de bediening is. Dat laatste klopt ook wel. De Polar FT4 heeft 3 knopjes, maar in de praktijk gebruik ik er maar twee. Hoewel ik best tevreden ben over dit hardloophorloge zou ik stiekem best een andere willen hebben.

Want de Polar FT4 heeft wel een aantal nadelen vind ik.

Nadelen Polar FT4

 1. Je hebt er een borstband bij nodig. Het liefst zou ik een hardloophorloge dragen waarbij je geen borstband nodig hebt. Dat is minder gedoe en gemakkelijker. En het lijkt me ook fijner lopen, ook al moet ik toegeven dat de borstband prima zit.
 2. Ik kan de data van de Polar FT4 niet uploaden naar mijn computer. Dat vind ik jammer, want ik ben gemakzuchtig. Ik zou het fijn vinden als ik hem gewoon aan de computer kon aansluiten en dat alle informatie dan werd ge-upload. En dat ik dan op een automatisch gegenereerde grafiek kon zien wat ik allemaal gepresteerd heb.
 3. Hij heeft een beperkte geheugencapaciteit. Je kunt dus maar een beperkte periode terug kijken in je Polar FT4.
 4. Ik moet toch wel geregeld de batterijen laten vervangen. Dit kost me 7,50 per keer. Soms moet de batterij van het horloge vervangen worden. En soms de batterij van de hartslagmonitor die ik op de borstband moet bevestigen.

Wat is belangrijk bij een hardloophorloge?

Als ik een nieuw hardloophorloge ga kopen dan vind ik het volgende belangrijk:

 • Hij moet accuraat mijn hartslag meten zonder borstband.
 • Hij moet mijn hartslag zones bijhouden.
 • Ik moet er mee kunnen zwemmen. Niet dat ik dat ooit doe, maar je weet maar nooit. Ik wil de optie wel hebben.
 • Hij moet makkelijk te bedienen zijn. Het liefst met maar 1 knopje.
 • Het zou fijn zijn als ik er ook muziek op kon zetten. Hoe minder apparatuur ik hoef mee te sjouwen bij het hardlopen hoe beter.
 • Een GPS functie zou handig zijn, omdat ik vrij stom ben als het gaat om richtingsgevoel.
 • De prijs moet te doen zijn. Het liefst niet meer dan 150,-
 • Ik wil al mijn hardloopdata kunnen uploaden op de computer en zo mijn 'vorderingen' in een oogopslag kunnen zien.
 • Ik wil de mogelijkheid hebben om mijn prestaties te delen op social media.

Lees ook mijn post over de nieuwe TomTom Runner 3. Die heeft alles wat ik wens, alleen de prijs is wat hoog.

Welk merk hardloophorloge draag jij? Wat betaalde je er voor?

Similar Posts

2 Comments

 1. Ik heb al jaren een Garmin Forerunner 310 en die was destijds met hartslagmeter 400 Euro. Je hebt echter een hele lange tijd om te registreren en dat is handig omdat ik ook trails en wandelingen doe en dan ben je soms meer dan 10 uur onderweg en dat kan de batterij aan. Verder vind ik ook dat Garmin zijn software en ondersteuning voor oude apparaten/modellen ook goed aanpast. Ik heb hem sinds april 2012. Er zijn wel eens wat lastige dingen maar dat hebben alle horloges. Er zijn ook talloze gebruikerstips over dit horloge op internet te vinden. Dus voor ieder probleem is een oplossing. Ik heb een keer het toestel helemaal moeten resetten. Voor mij is fijn dat deze grote letters/cijfers heeft en 4 velden tegelijk kan weergeven zodat ik tijd, stopwatch, looptempo en km's tegelijk kan zien.

  Groetjes,

  Dorothé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.