Wat is het beste moment om te gaan hardlopen?

beste moment om te gaan hardlopen

Wat is het beste moment om te gaan hardlopen?

Voor mijn lichaam is dat volgens mij 's middags of rond een uur of vijf.

Maar voor mijn geest is het beste moment om te gaan hardlopen 's ochtends zo vroeg mogelijk. Het liefst ga ik rond 7.15 naar buiten voor mijn dagelijkse hardlooprondje.

Het beste moment om te gaan hardlopen: lichaam en geest zijn het oneens

Het spijt mij dus te moeten concluderen dat mijn lichaam en geest niet met elkaar in harmonie zijn als het gaat om het beste moment om te gaan hardlopen.

Later op de dag gaat hardlopen veel makkelijker bij mij

De reden dat ik denk dat het voor mijn lichaam beter is om later op de dag te gaan hardlopen is heel simpel: de paar keer dat het ongewild zo uitkwam dat ik pas later op de dag kon hardlopen, ging het veel fijner en makkelijker. Ik voelde me fitter, kwieker en beweeglijker, en het hardlopen ging me veel makkelijker af dan tijdens mijn normale ochtendrondjes.

Je zou toch denken, als hardlopen later op de dag zoveel fijner is, waarom ga je dan niet voortaan op een later moment hardlopen?

Maar dat wil mijn geest niet!

Waarom ik mijn lichaam dwing om 's ochtends te hardlopen

Mijn geest zit mijn lichaam op de kop. Zelfs al weet mijn geest dat later op de dag hardlopen makkelijker zal zijn voor mijn lichaam, toch wil ze 's ochtends meteen gaan hardlopen. Anders vertrouwt ze het niet. Ze is er niet van overtuigd dat ze later op de dag niet allemaal smoesjes en redenen zal hebben waarom ze niet kan hardlopen. Veel beter om het gewoon meteen te doen, dan kan het ook niet mis gaan.

Leestips

Wat is voor jou het beste moment om te gaan hardlopen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.