Hardloper Mirre

hardloper'Ik heb geen tijd om te gaan hardlopen,' zei Mirre.

Maar als ze eerlijk was, had ze eigenlijk vooral geen zin.

Negen jaar geleden had ze het al eens geprobeerd, dat hardlopen. En ze vond het niks. Het was wel het láátste dat ze wilde gaan doen.

Maar vier weken geleden, de dag nadat haar jongste één werd, griste ze wat sportkleding bij elkaar, trok de hardloopschoenen van haar man aan, en ging met twee vriendinnen naar het park om te hardlopen. Het was heftig, maar tot haar verrassing viel het ook mee. Voorzichtig ging Mirre een paar dagen later nog eens. Dit keer in haar eentje met een zelfverzonnen loopschema.

Inmiddels loopt ze elke week een paar keer met behulp van Evy. Het gaat goed, en Mirre is enthousiast.

Dit is het hardloop verhaal van een beginnende hardloper!

Over Mirre

Mirre (31) is moeder van een dochter (5), en twee zoontjes van respectievelijk 3 en 1 jaar oud. Ze werkte in de journalistiek/communicatie maar is nu fulltime moeder.

Hardloop gewoontes

Ik loop meestal door parkjes en woonwijken. 's Avonds vind ik het fijner om bij huizen in de buurt te zijn. Ik loop 2 tot 3 keer per week. Twee keer door de week, en op zaterdag doe ik mee aan een soort bootcamp. Dat is een combinatie van buik-bil-arm-been-trainingen en hardlopen. Als het bootcamp niet doorgaat probeer ik een keer extra te lopen.

Ik loop meestal alleen, soms met anderen. Het voordeel van lopen in een groep is dat het helpt om verder te gaan dan je normaal zou doen. Ze moedigen je aan, het is gezellig en het is een stok achter de deur. De voordelen van in mijn eentje lopen vind ik dat het heerlijk rustig is, je kunt je hoofd leegmaken en op je eigen tempo gaan.

Hardloop motivatie

Mijn belangrijkste motivatie om te gaan hardlopen is dat ik een betere conditie wil. Daarnaast zou ik ook wel een paar kilo willen afvallen met hardlopen. Maar tot nu toe gaat dat nog niet hard. Ik houd erg van lekker eten..

Hardlopen geeft een goed gevoel. Een half uurtje hard werken en zweten bevalt me prima. Ik voel me goed omdat ik ben gaan lopen. Ik merk dat ik steeds meer kan, en dat voelt fijn.

Hardlopen en moederschap

Ik zie zeker overeenkomsten tussen hardlopen en het moederschap. Bij hardlopen moet je doorgaan. Ook als het regent. Je moet jezelf blijven uitdagen om je te verbeteren. Met moederschap is dat ook zo. Je moet altijd doorgaan, ook als het even niet leuk is. En je verbetert jezelf voortdurend en leert nieuwe dingen.

Hardloop apps en gadgets

Ik loop met best veel  gadgets! Ik loop met mijn Fitbit (o.a. stappenteller) en met mijn iPhone. Op mijn telefoon staat Strava aan en Evy . Dus goed opletten dat ik niet iets vergeet uit te zetten, want dan verpest je je gemiddelde snelheid, tijd of iets anders. Ik ga daar nog wel eens de fout mee in.

Soms loop ik met muziek, en soms niet. Het ritme van de muziek helpt me lopen, maar vaker prefereer ik de stilte. Als moeder van drie kinderen, en met een actief leven hoor ik genoeg geluid.

Hardloopkleding en schoeisel

Ik draag een capri legging en t-shirt. Voor de winter heb ik een lange legging en een jasje erbij.

Nieuwe schoenen kopen vind ik leuk, dus hardloopschoenen kopen ook. Ik was wel bang voor een miskoop, want een rondje in de winkel rennen is niet hetzelfde als twee of drie jaar met die schoenen hardlopen. Ik heb nu Speedform en die lopen erg goed.

Hardloop literatuur en lektuur

Ik ben bezig met mijn allereerste ren-boek ever!  Running like a girl van Alexandra Heminsley. Het motiveert wel, en je krijgt ineens interesse in van die bijzondere sportsokken. Maar voorlopig houd ik het hierbij.

Runner's World lees ik niet. het klinkt alsof het voor doorgewinterde renners is.

Mijn toekomst als hardloper

Ik heb er geen hoge verwachtingen van. Mijn streven is om in elk geval twee keer in de week te blijven lopen. Voor mijn conditie, en ook om er even uit te zijn. Misschien ooit een keer een wedstrijdje meedoen? Wie weet. Lijkt me best leuk. Maar eerst de 5 km achter elkaar kunnen lopen lijkt me een mooi streven.

 

Mijn  boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Gewoon doen! Kijk of het wat voor je is. Geef het niet meteen op. Probeer uit wat voor jou werkt, in een groepje of alleen. Als je denkt dat het wat gaat worden, koop dan goede loopschoenen en wat hardloopkleding. Dat motiveert enorm om door te blijven gaan.

Meer lezen over Mirre?

Bezoek dan haar blog Life 4 moms, and moms 4 life. Daar schrijft ze over van alles. Vooral over financiële zaken, maar ook over mama-dingen, mijn kleine
moestuintje en wat ik tegenkom. En de laatste tijd dus ook over hardlopen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.