Hardloper: Meta Snoek

hardlopen

Meta Snoek uit Schagen (37) is niet zo maar een hardloper.

In augustus 2007 beviel Meta van een tweeling. In april 2008 kreeg ze een oogzenuwontsteking, waarvan de oorzaak onduidelijk was. Vele ziekenhuisopnames volgden. Meta probeerde de draad van haar leven met drie jonge kinderen weer op te pakken toen er eindelijk een diagnose kwam:

MS in een rustig stadium.

Niet langer dan 20 minuten lopen

In de jaren daarna belandde Meta regelmatig met oogzenuwontstekingen in het ziekenhuis. Later zorgde de MS ervoor dat ze niet langer dan 20 minuten achter elkaar kon lopen.

De ommekeer

De omslag kwam in 2012. Meta moest noodgedwongen stoppen met haar baan, omdat het echt niet meer ging. Samen met haar man Rico zocht ze naar manieren om zich beter te voelen. Ze kozen voor een paleo dieet. Dit gaf zowel Meta als haar man nieuwe energie, en Meta voelde zich steeds beter. Ze besloot zelfs te proberen of ze zonder medicatie voor haar MS kon.

Dat ging zo goed dat ze dacht: 'Ik wil hardlopen!' Ze zette Evi op haar mp3-speler en liep.

Dit is haar verhaal.

Over Meta

Meta is getrouwd met Rico, en moeder van Anniek van 9, en Marit en Rianne van 7 jaar.

Mijn hardloopgewoontes

We wonen aan de rand van Schagen. Dus ik loop zo buiten de stad. Maar ik combineer ook regelmatig de stad met het buitengebied. Ik streef er naar twee keer per week te lopen. Ik loop alleen, want dan kan ik mijn eigen tempo bepalen en hoef ik mezelf niet te meten aan een ander.

Mijn hardloopmotivatie

Ik loop voor een belangrijk deel op wilskracht: als je iets wilt, dan kun je het. Soms verbaas ik mezelf! Twee jaar geleden kon ik nog geen 20 minuten lopen, en nu loop ik hard! Door het hardlopen heb ik een betere conditie, een groter uithoudingsvermogen en borrel ik van de energie.

Daarnaast vind ik hardlopen een fijne manier om mijn hoofd leeg te maken. Het is even Meta tijd.

Hardlopen en  moederschap

Mijn kinderen zijn wel eens met me mee geweest. Als ze straks ouder worden en willen, lijkt het me fantastisch om samen te lopen.

Hardloop gadgets en apps

Ik loop met mijn iPhone met de Looptijden app en een mp3 speler. Muziek op mijn iPhone zetten is een drama! Ik loop met muziek omdat ik dan het idee heb dat ik mijn ademhaling goed kan houden. Ik heb het wel geprobeerd zonder muziek. Maar dan let ik te veel op mijn ademhaling waardoor ik niet lekker ontspannen loop.

Mijn tips voor moeders die willen hardlopen

Het is wel lekker om te lopen, maar hardlopen is blessuregevoelig. Dus luister naar je lijf, en gebruik een goede uitrusting. Dat is wat mij ook verteld is toen ik begon. Hardlopen is een prima manier om je hoofd leeg te maken en het kost weinig.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.