Hardloper Nathalie de Groot

hardloper

Nathalie de Groot woont in Enschede, is hardloper en moeder van vijf kinderen. Vier jongens van van 21, 20,18 en 12 en een dochter van 7. In het verleden liep Nathalie regelmatig, maar toen verbood haar orthopeed hardlopen vanwege haar hypermobiliteitssyndroom. Drie jaar later kreeg ze een andere orthopeed en die zei dat hardlopen onder begeleiding van een fysio toch wel mag. Sindsdien loopt Nathalie weer! Dit is haar verhaal.

Hardloop motivatie

Hardlopen is voor mij een uitlaatklep. Het geeft me een gevoel van ontspanning en helpt me mijn hoofd leeg te maken. Als ik te lang niet loop, begint het echt te kriebelen dat ik wil gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn lichaam goed te onderhouden. Voor mijn HMS is hardlopen belangrijk. Het vermindert mijn lichamelijke klachten.

Hardloopgewoontes

Het liefst loop ik in de natuur, en ik streef naar drie keer per week hardlopen. Ik loop afwisselend alleen en met vrienden. Ik vind het heerlijk om alleen te lopen en muziek te luisteren. Maar als ik met mijn vrienden loop kan ik hen motiveren, en zij mij ook. Als ik ga lopen draag ik mijn Garmin Forerunner 235 en luister ik graag naar muziek. Dat werkt voor mij nog meer ontspannend.

Hardlopen en moederschap

Wat hardlopen en moederschap in mijn ogen gemeen hebben, is het element van doorzetten. En als je even een minder goede dag hebt, helpt hardlopen. Bovendien geef je je kinderen een goed voorbeeld als je als moeder gaat hardlopen. Ik raad hardlopen van harte aan mijn kinderen aan. Mijn dochter loopt af en toe een stukje met mij mee!

Hardloopwedstrijden

Ik doe mee aan hardloopwedstrijden omdat ze me een doel geven om naartoe te trainen. Bovendien helpen ze om mijn grenzen te verleggen. Daarnaast geniet ik van de sfeer en saamhorigheid van mensen die allemaal van hardlopen houden. Voor een prijs ga ik niet. Ik loop vooral voor mijn plezier. Ik kies loopevenementen in overleg met vrienden. Samen doen we ook aan traploopevenementen mee!

Hardloopkleding en schoenen

Ik heb één hardlooprokje, dat erg lekker zit tijdens het lopen. Hardloopschoenen kopen vind ik leuk. Meestal koop ik na zo'n 800 kilometer lopen nieuwe. Mijn favoriete hardloopschoenen zijn Brooks Adrenaline GTS. Ik koop voornamelijk mijn hardloopkleding bij Decathlon. Wat ik draag ligt aan het weer. Met echt heet weer is het broekje en topje. Bij gewoon warm broekje/rokje met shirt. Bij koud weer een lange hardloopbroek en shirt met lange mouwen...

Hardloop inspiratie

Ik heb een vriendin..die ondanks al haar lichamelijke ongemakken. Altijd maar doorgaat. En dat geeft mij soms net dat zetje. Als ik even geen zin heb. En ik heb sinds kort een abonnement op het tijdschrift Runner's World. Daarin lees ik veel inspirerende verhalen en handige weetjes en tips. Mijn favoriete boek over hardlopen is Ik haat hardlopen.

De toekomst

Ik hoop gewoon zo op deze manier te blijven doorgaan. Mijn core goed te onderhouden zodat ik mag en kan blijven hardlopen  Ik doe aan XCO en train sowieso in de sportschool.

Boodschap voor moeders die willen gaan hardlopen

Zorg dat je echt de tijd neemt om dit voor jezelf te gaan doen. En dat je hardloopschoenen goed zijn aangemeten.

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek?

Vul dan onderstaand formulier in, en dan mail ik je de vragen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.