Waarom ik nooit meer hardlooprokjes draag

hardlooprokje versus hardloopbroekje

Jarenlang was ik de grootste fan van hardlooprokjes.

Ik vond ze echt geweldig.

En ik begreep dan ook niet waarom niet iedereen ze droeg.

Maar ergens ben ik helemaal afgehaakt op hardlooprokjes.

Waarom ik nooit meer hardlooprokjes draag

Het is niet dat ik ze niet meer heb. Mijn Asics hardlooprokje vind ik nog steeds leuk van kleur en het ligt in mijn kast. Maar bij dat specifieke hardlooprokje heb ik als bezwaar dat ik het vrij warm vind. Er zit een broekje met pijpjes onder, en daarover heb je dan het rokje. Dat zijn twee lagen, en dat is er wat mij betreft één teveel.

Maar hoe zit het dan met mijn Sports Skirts hardlooprokje?

In mijn Sports Skirts hardlooprokje zit een slipje, en heb je dus niet de twee lagen. Dat rokje pak ik zelden uit de kast vanwege de print en de kleur. Het is een camouflageprint rokje met aan de zijkanten paars. Niks mis mee, maar ik vind het eigenlijk niet zo mooi.

Niettemin, als ik dan nog een hardlooprokje zou dragen, dan zou het wel die zijn. Vanwege het ingebouwde slipje is het geschikt voor tropische hete dagen. Bovendien zitten er handige zakjes in.

Hardlooprokje versus hardloopbroekje

Hoewel hardlooprokjes dus niet minder handig of fijn zijn geworden, ben ik veranderd. In de loop der jaren wil ik steeds meer no-nonsense sportkleding dragen. En een hardloopbroekje vind ik no-nonsense. Een hardloopbroekje is pretentieloos, je hebt maar 1 laag stof en ze zijn ook nog eens iets korter dan mijn hardlooprokjes. Want oh ja, de lengte van de hardlooprokjes speelt blijkbaar ook een rol: ik vind de mijne vrij lang.

Tot slot

In deze post schreef ik over mijn verwondering dat ik eigenlijk helemaal geen hardlooprokjes meer draag. Terwijl ik ooit nooit anders droeg. Zo zie je maar weer. Niet is veranderlijker dan de mens.

hardloopbroekjes

Tegenwoordig zweer ik bij de korte hardloopbroekjes van Decathlon. Die vallen losjes en zitten heerlijk. En ze zijn ook nog eens heel budgetvriendelijk.

Het ligt niet aan de hardlooprokjes.

Het ligt aan mij.

Wat is jouw favoriete hardloopkleding?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.