Mannen in tights: is dat oké?

tights voor mannen
Man in tights

Mannen in tights.

De combinatie mannen en tights blijkt voer voor discussie in de hardloopwereld. Sommigen vinden tights voor mannen alleen acceptabel in een Robin Hood marathon. Anderen schokschouderen onverschillig, en vinden het wel prima.

Waarom zijn mannen in tights een issue?

Maar waarom is er überhaupt discussie over mannen in tights? Dat heeft te maken met het feit dat tights nu eenmaal strak zitten. En dus soms meer laten zien dan mensen lief is. Dat is bij vrouwen en tights al zo. Maar bij mannen tonen sommige tights de kroonjuwelen wel heel duidelijk. En daar zit niet iedereen op te wachten. Een simpele oplossing is dan om hardloopshorts over de tights te dragen.

Sommige mannen zeggen vol zelfvertrouwen: 'Ik wil de vrouwen niet afleiden!' Anderen voelen zich toch een beetje ongemakkelijk in een paar strakke tights. En soms is het de echtgenote die zich niet prettig voelt als haar man in tights gaat hardlopen. Er zijn diverse mannen die shorts over hun tights dragen vanwege hun partner. Zelfs Superman draagt een rode slip over zijn tights!

Poll: Moeten mannen shorts over hun tights dragen?

Runner's World hield een enquète over de vraag: 'Moeten mannen shorts over hun tights dragen?'

 • 41 percent zei ja,
 • 35 percent zei nee
 • 24 percent maakt het niet uit

Als je de 'nee-zeggers' en de groep die het niet uitmaakt bij elkaar optelt, kun je concluderen dat mannen géén shorts over hun tights hoeven te dragen. Ook al is er een behoorlijk grote groep die hier de voorkeur aan geeft.

Hier onder een foto van een man die shorts over zijn tights draagt:

Tsja... ik denk dat ik het zonder shorts mooier zou vinden.

Argumenten voor tights voor mannen

 1. Superhelden dragen ook vaak tights! Denk aan Superman en Batman!
 2. Hardloop tights zijn vaak gemaakt met speciale technologieën. Zo bevorderen ze bijvoorbeeld de doorbloeding. Waarom zouden mannen dat voordeel niet mogen hebben?
 3. Ze zitten lekker.
 4. Ze zijn geschikter om in te hardlopen dan wijdere broeken.
 5. Iedereen moet lopen in de kleding waarin hij zich prettig voelt.
 6. Het gaat om het hardlopen. Niet om de kleding waarin je dat doet.

Tights voor mannen

De meningen over tights voor mannen lijken dus verdeeld. Eén en ander zal ongetwijfeld afhangen van wat en hoeveel de tights nou precies accentueren. Dat zal bij de ene man meer zijn dan bij de andere.

Hier onder een grappig filmpje over 'men in tights'.

Hoe denk jij over mannen in tights?

Similar Posts

7 Comments

 1. Tja, Ik vind tights bij mannen niet raar. Bij ballet is het heel gewoon. Ik denk dat als het erg accentueert een goede onderbroek belangrijk is.
  Vrouwen met grote borsten dragen ook een goede sportbh om alles op z'n plaats te houden.

  1. Ik zelf loop in een dunne tight het tekend best af daar ben ik een kerel voor ik stop het niet weg je mag het best zien daar ben ik trots op.

 2. Kan wat meiden tegen op de fiets die sexy riepen. Was mijn eerste running tight die beetje aftekende. Nu draag ik wat dikkere tights of draag een trisuit niet of nauwelijks wat te zien.
  Als mannen een boxer erover willen dragen is dat OK ook al vindt ik dit zelf geen gezicht. Ook een beetje bekrompen net zoals in sommige Amerikaanse staten waar je geen speedo zwembroek mag dragen!

 3. Ik vind dat het moet kunnen. Als travestie liefhebber (mijn echt naam is niet Saskia), zoek ik zo nu en dan de grenzen op, maar op een nette manier. Ik zorg ervoor dat niet aftekent in mijn kruis, zodat niemand aanstoot zal/kan nemen. Het feit dat ik dan als man (dus niet als travestiet Saskia) gewoon een legging wil dragen, moet volgens mij kunnen.

  Voor vrouwen is het dragen van mannelijk uitziende kleding al decennia gewoon en volledig geaccepteerd. Ik zie al te vaal vrouwen in spijkerbroeken lopen, die ze ook maar beter niet kunnen dragen. En dan bedoel ik dus niet zozeer e (te) strakke spijkerbroek, maar vooral de goedkopere modelloze spijkerbroeken. Maar goed, ook dat moet dus kunnen en dat gebeurt ook.

  Dus als we de huidige discussie 'genderneutraal' een beetje meer inhoud willen geven dan alleen toegang tot het toilet, laat dan elke man ook gewoon het recht hebben op het dragen van een legging.

  1. Eindelijk iemand die het begrijpt. Een vrouw in een voetbal broekje ziet er toch ook niet uit maar wordt wel geaccepteerd.

 4. Ik vind het gewoon zalig om te dragen
  Lijkt een tweede huid
  Jammer dat ik alleen zo op straat meer mannen moesten dit ervaren en gewoon ermee op straat lopen

  1. Echt jammer dat er niet meer mannen dit op straat dragen ik ben hier de enige en draag uiteraard zonder short ik vind het zalig eerst wat geaarzeld maar is nu gewoon voor mij lijkt tweede huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.