Streetquest app

Van de makers van de Streetquest app kreeg ik een mailtje of ik hun app wilde proberen. Streetquest is een gratis app waarmee je verschillende dingen kunt doen.

Running apps

Er komen steeds meer 'running apps' die het lopen interessanter en leuker kunnen maken als je daar tenminste behoefte aan hebt. Zo heb ik erg veel lol gehad van de ZombiesRun app, waarbij je in een post-apocalyptische wereld rondrent, en moet oppassen dat je niet wordt gebeten door een zombie. Het geeft zowel een duurloop als een kort rondje beslist iets extra's!

Streetquest: events en quests

Je kunt uit twee soorten activiteiten kiezen bij Streetquest: events en quests. Quests kun je op elk moment van de dag doen, maar events hebben een datum en een begintijd. Zo is er vanavond om 20.35 een event 'Painting' en om 20 uur is er 'Collecting' waarbij je denkbeeldige items verzameld. Dat laatste is het leukst als andere lopers het ook doen, want dan is het de kunst om hen voor te zijn.

street quest appQUEST: FOLLOW THE RABBIT

Als moeder van kinderen die het liefst achter een scherm zitten, ben ik altijd op zoek naar manieren om die lui naar buiten te krijgen. En met Streetquest rook ik een kans! Met de quest 'Follow the rabbit' stuurde ik mijn negen- en elfjarige zoontjes naar buiten met de opdracht: 'Ga het konijn maar vangen jongens!'

Follow the rabbit maakt gebruik van gps. Je drukt op start, en op je mobieltje verschijnt een kaart van jouw omgeving. Dan moet je vervolgens even zoeken, want ergens in dat gebied zit een konijn. Heb je dat konijn gevonden, dan loop je er naar toe. Zo gauw je het konijn bereikt gaat het in rook op, maar dan heb je wel punten gescoord!

Speciaal voor deze review heb ik deze quest vandaag ook nog even met mijn middelste zoon gedaan. Het probleem was echter dat dat stomme konijn in  in de weilanden zat, waar je eigenlijk niet kon komen. Uiteindelijk hebben we er eentje gevangen. Maar het feit dat de app zich niet stoort aan weilanden maakt het wel lastig.

street quest monster attackQuest: Monster Attack

Nadat we een konijn hadden gevangen, speelden we op de terugweg Monster Attack. Je begint met drie levens, en ook deze app heeft gps nodig. Het was koud, en de wind ijzig, dus liepen we richting huis. Helaas stonden de monsters op de weg naar huis, en waren we al snel twee van onze levens kwijt. Als je dit spel goed wilt spelen, moet je dus juist rechtsomkeert maken als je de monsters ziet.

Nadeel van deze quest vond ik dat je voortdurend op het schermpje van je smart phone moet kijken om te zien waar de monsters zijn. Dat maakt het een gevaarlijke app als je in een drukke omgeving bent. Dan kun je je aandacht beter gebruiken om op het verkeer te letten.

Event: Painting, baken je territorium af met een kleur

Dit event wordt op een bepaalde tijd gehouden, en je bakent als het ware jouw territorium af door te gaan hardlopen. Je bent zelf de kwast waarmee je verft. Stel dat jouw kleur geel is. Via de gps wordt bijgehouden waar je loopt, en kleurt het gebied waar jij loopt geel. Interessant wordt het als je iemand anders gebied 'inpikt' en ook geel kleurt.

Andersom kan natuurlijk ook: heb je net met veel moeite een gebied geel gekleurd, komt er een andere loper die het snel in zijn kleur verft. Nou heb ik daar tot mijn spijt hier in de Achterhoek nog geen last van gehad, want ik geloof dat ik de enige ben die Streetquest heeft… Maar het lijkt me beslist motiverend. Ik kan nu al boos worden dat iemand anders mijn gebied inpikt! Wat denken ze wel! Ik moet onmiddellijk gaan hardlopen om het terug 'te pakken'.

Wat kun je nog meer met Streetquest?

Naast de genoemde events en quests kun je o.a. vallen zetten voor andere lopers of gewoon punten verzamelen. Als ik bijvoorbeeld 's ochtends de kinderen naar school breng, kan ik Streetquest aan zetten en kiezen voor 'Just Run'. Net als bij Runkeeper wordt dan mijn afstand bijgehouden en bovendien krijg ik punten voor mijn prestaties. Hoe meer punten, hoe hoger je 'level', en hoe meer quests en events je mag doen. Om vallen te zetten heb je bijvoorbeeld level 4 nodig, en ik zit pas op level 1 : (

Streetquest: nog geen echte aanrader

Streetquest heeft nog wat kinderziektes. Zo is het al een paar keer voorgekomen dat de app halverwege uitviel, of verdween. Dan had ik een stuk gerend, maar kreeg mijn punten niet! Daarnaast begrijp ik niet helemaal waarom ze de app presenteren als een running app: bij zowel Follow the rabbit als Monster Attack moet je eigenlijk steeds op je schermpje kijken! Best gevaarlijk vind ik. Je kunt als loper beter op je omgeving letten.

Bij Just Run geldt dit bezwaar niet, maar dan vind ik Runkeeper eigenlijk fijner. Ook al krijg ik daar geen punten voor.

Painting lijkt me leuk om te doen, maar is alleen op bepaalde tijden. En één van de voordelen van hardlopen voor mij is dat ik zelf de tijd en plaats bepaal. Daarom heb ik dit nog niet gedaan. Bovendien geloof ik niet dat er hier in de omgeving nog andere lopers zijn die ik kan dwarszitten door hun gebied te 'painten'.

Wat zou Streetquest kunnen verbeteren?

Om deze app geschikt te maken voor hardlopers zouden ze dingen moeten zéggen: dus 'ga naar links' om het konijn te vangen of 'er staan monsters recht voor je'. Zo voorkom je dat je steeds op je schermpje moet kijken.

Streetquest crasht nogal eens: dat maakt de app irritant en onbetrouwbaar.

Streetquest heeft wel potentieel!

Het idee achter streetquest, waarbij je als het ware de strijd aan gaat met andere lopers vind ik superleuk en grappig. Daarom vind ik dat deze app beslist veel potentieel heeft.

Lees ook mijn review van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Wat vind jij van de opkomst van de running app?

Similar Posts

2 Comments

 1. Voor mezelf is het niks denk ik, maar voor de kinderen wel. Helaas krijgen ze van mij pas in de bovenbouw van het VO internet op hun mobiel ivm de kosten en het verslavingsgevaar.

  Zelf ben ik begonnen met mijn hardlooproutes andersom te lopen als nieuwe uitdaging.

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Dorothé, je hebt hiervoor geen internet nodig. Ik ben daar ook te vrekkig voor, en heb alleen maar prepaid. Er staat hoogstens een tientje op mijn mobieltje.

   Het enige wat je door deze app nodig hebt is GPS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.