Hardloop app: Battlesuit Runner

battlesuit runnerIk ben altijd in voor een leuke hardloop app. Zeker als die gratis is.

Dus probeerde ik de app Battlesuit Runner uit. De eerste drie missies zijn namelijk gratis.

Battlesuit Runner

Net als bij de hardloop app Zombies, run ben  je in Battlesuit Runner één van de hoofdpersonen van een verhaal. En dus veranderde ik zaterdagmorgen in de stoere DeltaSuit. Een 'commando' die moet helpen om de wereld te redden van een invasie van aliens.

Blijkbaar waren we al heel lang aan het vechten tegen die aliens in de ruimte. Maar nu hebben ze de aarde gevonden. De aanvallen van de aliens op de aarde worden steeds erger. Die aanvallen doen ze met Xenopods.

Het verhaal begint als je net een Delta suit hebt aangetrokken. Dit pak wordt vervolgens getest terwijl jij rent. Maar dan wordt er een konvooi aangevallen. Je wordt meteen in het diepe gegooid en gaat in full-on combat mode.

Super Charging

Gedurende een missie komt er een moment waarop je moet versnellen. Die is natuurlijk leuk om je looptempo te verbeteren. Dit heet Super Charging.Van te voren kun je instellen hoeveel harder je procentueel moet gaan lopen. Ik had van te voren 30% ingesteld. Het laagst mogelijke, want ik ken mezelf. Als je instructies krijgt voor Super Charging zet je het dus op een lopen, en zo gauw je 'critical mass' bereikt kun je met je Delta suit de aliens vernietigen.

Missie 1

Zaterdagochtend begon ik met missie 1. Een missie duurt ongeveer 30 minuten. Ik vond het begin van de eerste missie een beetje saai moet ik bekennen. Ik moest vrij lang luisteren naar het verhaal, en na 10 minuten dwaalde mijn aandacht af.

Maar ik werd weer alert toen er aliens aankwamen, waarop ik moest schieten. Dat ging met behoorlijk harde knallen. Op een gegeven moment kreeg ik instructies voor Super Charging. Dus ik rende me de benen uit het lijf. Ik kreeg telkens te horen hoe dichtbij 'critical mass' ik was. Toen ik 100% had gehaald was ik behoorlijk aan het hijgen.

Aan het eind van de missie moest ik naar de workshop om mijn pak op te bouwen. Aan het eind van elke missie krijg je namelijk iridium punten waarmee je je pak kunt verbeteren.

Missie 2

Ik liep zaterdagochtend 10 kilometer, en na missie 1 was ik nog niet thuis. Daarom deed ik missie 2 ook maar meteen. Ik moest op verkenning in een Zuidelijk kwadrant. En ik maakte kennis met Luitenant Goldfoot. Die was best onaardig. Hij zei dat hij eerst nog maar eens moest zien of ik mijn mooie Delta suit wel waard was.

Wat ik in missie 2 leuk vond, was dat ik een beslissing moest nemen: wilde ik de aliens aanvallen, of lekker laf ontlopen? Met mijn tempo moest ik aangeven waarvoor ik koos. Dus ik ging superlangzaam lopen, en na een paar minuten werd inderdaad bevestigd dat ik voor ontwijken had gekozen. Ik kreeg zelfs nog een compliment voor mijn beslissing!

Ook leuk vond ik dat Luitenant Goldfoot op een gegeven moment heel boos werd en tegen me schreeuwde dat ik echt moest gaan rennen. Dat was ik namelijk niet van plan. Maar door zijn geschreeuw ging ik toch maar versnellen.

Conclusie over Battlesuit Runner

Battlesuit Runner doet me een beetje denken aan zo'n saai computerspel voor mannen, waarbij soldaten met elkaar vechten. De verhaallijn was best een beetje saai. Maar er zitten ook leuke elementen in: zoals de versnellingen en het geschreeuw dat je serieus harder moet gaan rennen. Dat helpt echt. Het allerleukst vind ik dat je de verhaallijn kunt beïnvloeden met je looptempo.

Daarnaast is de app simpel om te begrijpen en te bedienen.

Ik ga missie 3 dus ook nog doen. Of ik deze hardloop app daarna ook ga kópen, weet ik nog niet zeker.

Filmpje Battlesuit Runner

Onderstaand filmpje geeft een perfect beeld van wat je kunt verwachten van deze hardloop app!

Praktische informatie

Je kunt Battlesuit Runner kopen in de Google playstore of via iTunes. Hij werkt op alle smartphones. Belangrijk is dat je GPS hebt.

Lees ook mijn review van Hardloop app voor beginners C25K en Beginnen met hardlopen apps.

Similar Posts

One Comment

  1. This app is amazing! It is an app like Zombies, Run! but like you mentioned, much more interactive. It is such a small price to upgrade from the free to full version, so I did it. I definitely think that the newest missions are extremely exciting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.