Winterdip

De laatste weken gaat het hardlopen moeizaam. Een gemene verkoudheid hielp ook niet, en nu de wereld opnieuw wit is geworden, heb ik eventjes helemaal gehad!

Begrijp me niet verkeerd: ik loop nog wel, maar het kost me gewoon veel moeite. Het enige wat helpt is de wetenschap dat als ik niet ga hardlopen, ik mijn twee jongste zoontjes op de fíéts naar school moet brengen, en dat is geen genoegen. Ze maken namelijk altijd ruzie over wie er naast mij mag fietsen, en bovendien is de jongste zo traag dat ik uiteindelijk altijd ongeduldig word en uit mijn Ik Ben Een Leuke Moeder rol val. Door zelf de langzaamste zijn van onze kleine karavaan, voorkom ik dat in ieder geval.

Zondag is duurloopdag, maar toen ik naar buiten keek had ik weinig zin. 'Waarom is het nu weer wit?!' jammerde ik tegen mijn man. 'Ik wil mijn hardlooprokje aan kunnen, met blote benen buiten rennen, en halverwege mijn loop lekker op een terrasje buiten koffie drinken!' Mijn man schokschouderde, maar wist wel te vertellen: 'Het is hartstikke koud buiten, en het waait ook nog eens heel hard.' En toen opgewekt: 'Kijk! Het lijkt wel alsof het weer harder gaat sneeuwen!'

Uiteindelijk kreeg ik mezelf toch de deur uit, omdat ik wel eens wilde testen of het met lenzen fijner liep dan met een bril. Bij regen en sneeuw is een bril namelijk best irritant.

Maar het moet nu echt snel Lente worden, want mijn trucendoos om mijn winterdip te overwinnen is zo langzamerhand echt leeg.

Heb jij last van een winterdip bij het hardlopen?

Similar Posts

4 Comments

  1. Ja, ik heb ook last van die winterdip in het hardlopen. Ik blijk (helaas) echt een droog-weer-loper, en bij temperaturen onder de 10 graden blijf ik toch liever thuis. Ik ga met je mee: laat de lente maar snel écht beginnen!

  2. Het wordt idd. tijd dat het lente wordt. Bij regen en sneeuw zet ik meestal een petje diep over mijn ogen blijft je bril redelijk droog.

  3. Hi Nicole,

    Dit jaar geen last van dip maar anders wel herkenbaar. Gisteren ook moeite om naar buiten te gaan maar toch geweldig opgeknapt na 2 uurtjes in de kou. Ik denk altijd aan dat ik me daarna beter voel en dat is de beste manier om de deur uit te komen. Lente staat ook voor nieuw... kun je iets nieuws doen met rennen qua ronde, kleding, beloning, muziek etc..... zo maak je zelf de lente.

    Toi toi, groetjes,

    Dorothé

  4. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik niet loop vanwege een winterdip. Ik kan niet lopen: mijn hamstring weigert alle diensten en toen ik voorzichtig toch probeerde te lopen, schoot het in de kuit van mijn andere been. Dus geen winterdip, want wat zou ik graag willen lopen, of het nu regent, sneeuwt, vriest of waait.............

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.