Verwen je voeten na het hardlopen

voetverzorging

Ze worden ook wel je onderdanen genoemd. Ik heb het over je voeten!

Ze brengen je waar je maar naar toe wilt, en ze zijn wat hardlopen mogelijk maakt. Daarom verdienen ze de beste zorg. Want tijdens een flinke duurloop of intervaltraining wordt er best veel van je voeten gevraagd. Elke keer dat je landt, zijn je voeten de eerste die de schok opvangen. Geen wonder dat je voeten soms wat pijnlijk of moe voelen!

Gelukkig zijn er diverse dingen die je kunt doen om je voeten in de watten te leggen. Om te beginnen met zogenaamde 'recovery schoenen'.

1. Recovery schoenen

Zeker na een lange duurloop kunnen je voeten vermoeid en zwaar aan voelen. Het idee achter 'recovery schoenen' is je voeten als het ware een beetje in de watten te leggen na gedane arbeid.

Recovery schoenen: waar moeten ze aan voldoen?

  • Schoenen waarin je voeten kunnen herstellen na een intensieve loopsessie zijn van ademend materiaal gemaakt.
  • Ze bieden voldoende ruimte aan je tenen om te ontspannen en zich te spreiden.
  • En als het even kan zit er extra ondersteuning in.

Mijn recovery schoenen

Mijn recovery schoenen zijn in de winter mijn Uggs! Ze bieden weliswaar niet veel ondersteuning maar ze ademen wel, en ze zitten verrukkelijk. Mijn voeten krijgen bovendien alle ruimte om lekker breeduit te relaxen.

recovery schoenen

In de zomer draag ik Birkenstocks na het hardlopen. De Uggs vind ik dan te warm. De Birkenstocks die ik draag zijn het model Arizona. Oftewel het Jezusmodel. Deze Birkenstocks bieden ondersteuning, en mijn voeten kunnen ademen omdat ze open zijn!

birkenstocks

Voor dit soort schoenen hoef je niet naar een speciaalzaak toe. Je vindt ze eigenlijk in alle reguliere schoenwinkels wel. Van Dolcis tot Scapino en Bristol om maar een paar winkels te noemen. Naast Birkenstock is ook Rieker een merk dat bekend staat om de comfortable pasvorm.

Mijn recovery schoenen zijn in de winter Uggs! Ze bieden weliswaar niet veel ondersteuning maar ze ademen wel, en ze zitten verrukkelijk. Mijn voeten krijgen bovendien alle ruimte om lekker breeduit te relaxen.

2. Voetenbadje

Een simpele therapie om opgezwollen voeten tegen te gaan is een voetbad. Bij winkels als de Kruidvat kun je bruistabletten kopen om een voetenbadje te maken. Het enige dat je nodig heb is een teiltje en zo'n bruistablet. Je doet water in het teiltje, de bruistablet er bij, en voila! Je hebt een heerlijk voetenbad voor je vermoeide voeten.

Wil je het wat luxer aanpakken? Er zijn ook electrische voetbadjes te koop! De prijzen variëren van vierentwintig euro tot over de honderd euro.

3. Voetmassage

Een voetmassage is verrukkelijk! Je kunt proberen je partner eens lief aan te kijken, of geef zelf je voeten een massage. Maar dat is wel een stuk minder fijn...

4. En dan die voetjes, de lucht in!

Ga lekker liggen en zorg dat je voeten hoger liggen dan de rest van je lichaam. Bloed en vocht heeft de neiging zich op te hopen in je voeten. Door je voeten omhoog te leggen verminder je gezwollen voeten.

Hoe ga jij als hardloper met je voeten om?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.