Veilig hardlopen met de LedsRunSafe

ledsrunsafeNu de dagen korter worden, leeft mijn behoefte aan middelen voor veilig hardlopen weer op. En dan heb ik het over dingen die me goed zichtbaar maken in het verkeer. Want als hardloper ben je toch al wat ze noemen een 'kwetsbare verkeersdeelnemer'. Laat staan als je ook nog eens niet goed zichtbaar bent.

De meeste hardloopkleding is weliswaar voorzien van reflecterende elementen, en dat helpt wel wat, maar niet genoeg.

Bovendien zorgen reflecterende elementen als het ware voor passieve verlichting. Ze worden pas zichtbaar als er een autolamp op schijnt. Liever heb ik tijdens het hardlopen verlichting die altijd zichtbaar is.

Dergelijke verlichting vond ik bij LedsRunsafe. Zij bieden een riem aan met lampjes die licht geven. En ik mocht er eentje uit proberen.

LedsRunsafe: omschrijving van deze veiligheidsriem

De LedsRunSafe bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Een elastische riem met reflecterende elementen. Je kunt de riem korter en en langer maken, en hij is ook nog eens elastisch. De riem is geschikt van de maat XS tm XXL en kan gewassen worden op 40 graden.
  2. Een wit lampje dat je aan de riem gespt
  3. Een rood lampje dat je aan de riem gespt

N.B. Erg handig is dat de band een vakje bevat met een kaartje waarop je je persoonlijke en medische gegevens kunt schrijven. Zo heb je altijd je identiteitsgegevens bij je!

LedsRunSafe: over de lampjes

De lampjes hebben aan de achterkant een geel knopje waarmee je de lamp aan zet. Daarnaast zit er een soort clipje aan. En daarmee hang je het lampje als het ware aan je gele riem. Zie hier onder:

veilig hardlopen
Met het gele knopje zet je het lampje aan

veilig hardlopen

Net als bij een fiets kun je het witte lampje aan je voorkant dragen en het rode lampje aan de achterkant op je rug.

De lampjes schijnen mooi fel en geven goed licht. Ze werken op 2 AAA batterijen van 1,5 volt. De lampjes hebben 2 standen:

  • Stand 1: 3 leds brandend
  • Stand 2: 3 leds knipperen

De lampjes kunnen tegen regen.

veilig hardlopen
Dit ben ik met de LedsRunSafe riem om! Ik draag hem eigenlijk te laag: hij hoort in de taille. Maar ik vond dit prettiger.

LedsRunSafe in actie

Hieronder een leuk filmpje waarin Bob Hardus onder andere de Ledsrunsafe test! Als je ziet hoe goed Bob Hardus zichtbaar is met de LedsRunSafe dan word je daar echt blij van!

Conclusie over de LedsRunSafe

De LedsRunSafe is een eenvoudige en makkelijke manier om je als hardloper zichtbaar te maken als het donker of mistig is. De lampjes geven goed licht en hebben bovendien twee standen.

Praktische informatie over de LedsRunSafe

De LedsRunSafe kost 15,95 + 2,80 verzendkosten. Je kunt hem bestellen op www.ledsrunsafe.nl. Hij is niet verkrijgbaar in gewone winkels.

Welke veiligheidsmaatregelen neem jij tijdens het hardlopen in de herfst en winter?

Zie ook mijn post Hardlopen verlichting!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.