Rennen met je smartphone: waar laat je 'm?

hardlopen

Lara Croft heeft het goed bekeken! Zij heeft al haar spullen handig om haar dijen gegespt! Maar wat als je niet Lara Craft heet en wilt hardlopen met je smartphone? Waar laat je dat ding dan?

Als ik ga hardlopen met mijn iPhone 4, dan houd ik hem in mijn rechterhand. Ik heb wel een sportarmband, maar ik vind het niet fijn om zo'n ding om mijn arm te hebben. Bovendien kan ik dan niet makkelijk een liedje overslaan. Want ook al moet dit officieel kunnen, in de praktijk gaat dit best lastig door het spiegelende plastic van de sportarmband.

Het voordeel van je smartphone in je hand houden, is dat je er makkelijk een blik op kunt werpen. Of even snel een selfie kunt maken. Maar er is één groot nadeel: als je zweterig wordt, doen je handen vaak mee. En voor je het weet glibbert je smartphone uit je glibberige handje.

Dus laten we eens kijken naar andere mógelijke opbergplekken voor je smartphone! Per optie bespreek ik ook of het een góede opbergplek is voor je smartphone.

Opbergplekken voor je smartphone tijdens het hardlopen

1. In de bh

In je bh. Dit doe ik vaak even aan het eind van een hardlooprondje. Ik eindig meestal bij een brug. En dan mag ik graag even aan de railing gaan hangen om te rekken en stretchen. Daarvoor heb ik beide handen nodig. Dus doe ik mijn iPhone dan maar even in mijn bh. Maar hardlopen met je smartphone in je bh raad ik af. Grote kans dat hij er uit valt.

2. In compressie kousen

Als je van die compressie sokken draagt, zou je daar je smartphone bij in kunnen schuiven. Ik heb één keer compressie kousen gedragen, maar dat was eens maar nooit weer! Ik vond ze afschuwelijk. Ze zaten enorm strak en de hele tijd dacht ik maar één ding: 'Ik wil ze uit doen, ik wil ze uit doen!' Als je daar nog een smartphone bij in propt, zitten ze natuurlijk nog strakker! Voor mij is dit dus geen optie.

3. In je hardloopkleding

Goede hardloopkleding biedt ruimte voor een huissleutel en een smartphone of iPod vind ik. Zo heb ik een hardlooprokje met een broekje er onder met zakken op de pijpen voor een smartphone. Er zit zelfs een ruimte in het rokje om het snoertje van mijn oortjes doorheen te halen. In de winter draag ik een roze bodywarmer met een handig zakje, en dan doe ik mijn iPhone daar in. Het grote voordeel van je smartphone in hardloopkleding doen is dat het risico op vallen klein is.

Hier onder een foto van een handig vest, waarin je prima je smartphone kwijt kunt. Ik kwam deze tegen op de site van OTTO. Het vest is van het merk Adidas.

otto

4. In zo'n fuelbelt

Hardlopers die langere afstanden lopen dragen vaak een fuelbelt. Zo'n fuelbelt gesp je om je middel en biedt ruimte voor flesjes drinken. En vaak ook wel voor een smartphone.

5. Ander type 'belt'

Je hebt ook 'belts' die niet voor drinken zijn, maar alleen voor smartphones en sleutels e.d. Denk aan de Flipbelt en de Handybelt van de Action.

Conclusie over hardlopen met je smartphone

Mijn favoriete methode blijft op dit moment toch 'in de hand'. Dat vind ik het makkelijkst. Maar met stip op twee staat 'In je hardloopkleding'. Dat vind ik de beste methodes om je smartphone mee te nemen tijdens het hardlopen.

Kritische tongen zullen misschien zeggen: 'Als het zo lastig is om je smartphone mee te nemen tijdens het hardlopen, waarom doe je het dan?' Maar voor veel hardlopers is de smartphone onmisbaar tijdens het hardlopen. Ze hebben er bijvoorbeeld hardloop apps op die hun afstand en gemiddelde loopsnelheid bijhouden. En bovendien, als er iets mis gaat, kun je tenminste even bellen!

Loop jij met je smartphone? En ja, hoe neem je hem mee?

Similar Posts

5 Comments

  1. Ik heb m'n smartphone in m'n Trail mix belt van Nathan, daarin gaat m'n iPhone, en er hangen 2 flessen water aan van 400ml.
    Zo'n ding aan m'n arm vind ik ook niks, lijkt wel alsof ik afgesnoerd word. Compressiekousen (CEP) vind ik dan weer heerlijk.
    Gore Running Ware heeft ook leuke kleding met een zakje in t-shirts achter op je rug boven je heup.

  2. Vanaf ca 10km vind ik een hydratation belt wel "nodig". Vooral in de zomer. En ook als ik nieuwe routes verken, ik loop dan vrij zonder zorgen. Ik heb een jasje mee (vast onder de elastieken), m'n mobiel, 2 flesjes water en nog iets kleins eetbaars in m'n Trail Mix.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.