Reacties

Pasfrequentie — 2 reacties

  1. Een tip: je kunt een metronoom instellen op je telefoon met een bepaald pasritme. Dat is een app die het tempo aangeeft op een door jou ingestelde pasfrequentie. Het heeft mij geholpen om mijn frequentie te verhogen. Het verhogen van de pasfrequentie hoeft overiges geen invloed te hebben op je looptempo. Bij een hogere frequentie maak je alleen kortere passen (=minder blessure gevoelig).

  2. Stukje uit mijn blog van 19 januari: "Ik wilde eerst meer weten over de pasfrequentie want ik had gehoord dat veel mensen muziek opzetten om hun pasfrequentie op te voeren. Ik heb het tijdens een duurloop van 13 km met een gemiddeld tempo van 10,2 km/u drie keer opgenomen door 1 minuut lang te tellen hoe vaak mijn linkervoet neerkwam. Ik kwam tot 89, 87 en 89 keer maal twee is dus 178, 174 en 178 passen per minuut. Dat is dus aardig in de buurt van de 180 bpm die als ideaal worden genoemd.
    De volgende stap is om het eens op te nemen bij een hoger tempo. Tijdens een wedstrijd lijkt me niet haalbaar omdat ik dan daarop gefocust ben, maar op de lopende band zou het moeten kunnen. Daar kan ik het wedstrijdtempo wel halen. Als de frequentie goed is dan hoef ik daar in ieder geval niks aan te doen. Om sneller te worden moet ik dan alleen maar mijn passen vergroten en zorgen voor een goede looptechniek. "

    Door mijn operatie ben ik er nog niet verder mee gekomen, maar ik ga dat wel doen als alles weer ok is.

    Groetjes,

    Dorothé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Ren mama, ren!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder