Hardlopen en Kerstmis: zo houd je de vaart erin

hardlopen tijdens kerstmisVoor veel mensen verstoren de feestdagen de hardlooproutine. En hardlopen in de winter is toch al best lastig voor veel mensen! In plaats van te gaan lopen, moeten of willen we op familiebezoek. Dat laatste wordt vaak gecombineerd met uitgebreid eten. Dus in plaats van een frisse neus te halen en gezond te bewegen, blijven we binnen en eten (te) veel. Geen wonder dat veel mensen na de feestdagen acuut aan het afvallen slaan, en zich voornemen om meer te gaan sporten. Persoonlijk laat ik mijn hardlooprondje niet beïnvloeden door Kerstmis.

Kerstmis of geen Kerstmis: ik ga gewoon hardlopen.

Want daar voel ik me prettiger bij.

Laten we de redenen om juist wel te gaan hardlopen tijdens de Kerstdagen eens op een rijtje zetten!

Hardlopen tijdens Kerstmis

Tijdens de feestdagen eet je ongemerkt vaak meer dan anders. Door te gaan hardlopen compenseer je de extra calorieën enigszins. Daarnaast kan al die verplichte gezelligheid en #genieten op de zenuwen werken. Van lekker even buiten rondrennen fris je op. Het is bovendien een kans om even iets voor jezelf te doen, en je gedachten te ordenen. Daarna kun je er weer helemaal tegen.

Maar hoe combineer je hardlopen met drukke feestdagen?

Heb je het gevoel dat je helemaal geen tijd hebt om te gaan hardlopen tijdens de feestdagen? Kijk dan of je misschien een half uurtje eerder kunt opstaan, en pak daar je hardlooprondje. Leg de lat verder niet te hoog. Je hoeft even geen snelheidsrecords te breken. Het gaat er vooral omdat je je conditie vasthoudt. Loop dus eventueel gewoon wat korter en langzamer. Zo lang je maar 30 minuten hardloopt is het goed.

Loop naar je familie!

Moet je op familiebezoek? Loop er dan naar toe als de afstand het toelaat. Kleed je daar vervolgens om in feestelijke kerstkleding. Ga je met de auto? Laat je dan op 45 minuten loopafstand van je familie afzetten en ren het laatste stukje. Kortom: Grijp je kans om te lopen, waar je hem vindt. Als het niet lukt om op je normale tijdstip te gaan lopen, kijk dan of er op een ander moment van de dag een gaatje te vinden is.

Hardloop evenementen tijdens Kerstmis!

Weet je dat er zelfs hardloop evenementen zijn tijdens Kerstmis?! Op hardloopkalender.nl tel ik er voor Tweede Kerstdag al 7!

Conclusie over hardlopen en Kerstmis

Hardlopen is altijd goed voor lichaam en geest. Ook als het Kerstmis is. Sterker nog, als Kerstmis voor jou een lastige tijd van het jaar is, kan hardlopen je helpen om tot rust en tot jezelf te komen. Even weg van het stresserige familiediner of moeilijke herinneringen.

In deze post las je hoe je er voor kunt zorgen dat je toch gaat hardlopen tijdens de Feestdagen. Zelfs hardlopen in de sneeuw!. Zelfs hardlopen in de sneeuw!!

Ga jij hardlopen tijdens de feestdagen?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.