Hardlopen is vrijheid

hardlopen is vrijheidElke zondag doe ik mijn 'duurloop'. Dat betekent in mijn geval ruim twee uur hardlopen, halverwege onderbroken door een kopje koffie. Mijn duurlopen stel ik namelijk af op restaurants. Dat geeft me een goed doel om naar toe te lopen, en ik vind het nu eenmaal heel gezellig om ergens een kopje koffie te drinken.

Bij zo'n duurloop gaat het me er vooral om, om de afstand te volbrengen. Tijd doet er niet toe. Soms voel ik me eerst nog opgejaagd, en heb een gevoel van: 'Snel, snel!' Maar dan herinner ik me: 'Ik heb de tijd! Het maakt niet uit hoe lang ik er over doe, als ik maar finish bij mijn zelf gelegde doel. Al duurt het de hele dag. Dat maakt niet uit.'

En dat besef, dat ik de 'tijd aan mezelf heb' geeft een uitbundig gevoel van vrijheid.

Hardlopen op zondag is voor mij pure vrijheid!

Similar Posts

3 Comments

 1. Herkenbaar Nicole, hardlooptijd is me-time en de cijfertjes doen er minder toe, maar ik wil toch wel bijhouden hoeveel, hoever en hoe snel ik liep.

  groetjes en keep running,

  Dorothé

 2. Is wel heerlijke instelling ja!

  Ik was gisteren ziek. Lamlendig, moe en wat verhoging (ochtend 38,4, later minder). Zeer op tijd naar bed gegaan.

  Vanochtend voelde ik me 'normaal'. 😉
  Had voor vandaag wel lang rondje in de planning maar i.v.m. niet lekker gisteren, dacht ik er 10 te doen op mijn dooie gemakkie.

  Ik liep echt superlekker zonder centje pijn. Na 9 dus nog maar een lusje erbij... Die ik ook weer net zo makkelijk liep dat ik de halve rook.... én liep!! (tweede keer dit jaar..)

  Omdat ik zo relaxed liep liep ik zo ver!

  ik herken dat van Dorothé wel heel erg want wil wel erg graag ALLE cijfertjes rondom mijn loopje weten. Mooie gulden middenweg zoeken tussen die twee maar 🙂

 3. Hai hai, als ik je artikel zo lees heb ik nog een hele lange weg te gaan maar het idee dat ik ooit ook zo kan gaan genieten van het hardlopen bezorgt me nu al een glimlach van oor tot oor. Na een eerdere poging vorig jaar ben ik opnieuw begonnen met Rennen met Evy en heb vandaag nog les4 gelopen...Ik blijf lekker meelezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.