Kun je met een gerust hart goedkope hardloopschoenen kopen?

goedkope hardloopschoenenAls het om hardloopkleding gaat durf ik die best in goedkope winkels te kopen. Zoals de Primark, Scapino of Bristol. Ik koop ook gerust sportkleding in winkels die absoluut niet gespecialiseerd zijn in hardloopkleding! Denk aan supermarkten als de Aldi en Lidl. Bij hardloopkleding kijk ik vooral naar het materiaal en of het lekker zit. Eigenlijk kan er niet zo veel mis gaan.

Hardloopschoenen in goedkope(re) winkels

Maar als het om hardloopschóenen gaat durf ik tot mijn spijt niet te kopen bij de goedkopere winkels. En daar baal ik van, want je hebt vaak al een paar hardloopschoenen vanaf 50 euro. En dan heb je nog merkschoenen ook! Zie je die leuke schoen bovenaan in deze post? Dat is een Nike hardloopschoen is maar 49,90 euro, geen geld. Ik vind hem hartstikke leuk. Maar toch durf ik hem niet te kopen omdat me gevoel zegt dat de kwaliteit van dit mdel net wat minde is dan de duurdere versie bij de sportzaak.

Bij de Lidl en Aldi zijn hardloopschoenen zelfs nóg goedkoper. Soms minder dan dertig euro. En ze zien er vaak nog hartstikke leuk uit ook. Vorig jaar heb ik echt met een paar hardloopschoenen van de Lidl in mijn handen gestaan, en had ik ze bijna gekocht. Maar uiteindelijk heb ik ze toch maar weer terug gelegd. Want ik durfde het risico niet aan. En met risico bedoel ik: de kans op blessures.

hardloopschoenen
Goedkoop, en hartstikke leuk! Dus waarom niet kopen?

Mijn huidige hardloopschoenen kostten 119,-

De hardloopschoenen die ik nu draag zijn namelijk aangemeten in een speciaalzaak. Ze zorgen ervoor dat mijn voet niet naar binnenzakt bij elke voetlanding. Dus ik durf niet zo maar hardloopschoenen te kopen, waarbij dit niet is ingebouwd. Ik betaalde 119,- voor deze hardloopschoenen.

En dat brengt me op de hamvraag:

Is het verantwoord om goedkope(re) hardloopschoenen te kopen bij niet gespecialiseerde winkels als de Scapino, Bristol en Lidl?

En het antwoord is...

De vuistregel is dat je voor een beetje behoorlijke hardloopschoen toch wel minstens zo'n 40 euro kwijt bent. Dat is niet veel in vergelijking met de prijzen in speciaalzaken. En als je een neutrale voetafwikkeling hebt, zou je dit wellicht kunnen proberen.

Het grootste nadeel van  goedkopere winkels is wat mij betreft dat het personeel je niet goed kan adviseren. Dat is geen verwijt naar het personeel overigens! Zij kunnen daar ook niets aan doen. Maar zou je iemand van een speciaalzaak voor hardloopschoenen in een van de goedkopere winkels zou zetten, dan zou ik daar best een paar (goedkope) schoenen durven kopen! Als die verkoper mij vertelde dat die schoenen geschikt waren voor mijn voeten en loopstijl.

Kortom: wat mij betreft kun je prima goedkope hardloopschoenen kopen, maar alleen als er iemand bij is met verstand van hardloopschoenen.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Hoeveel betaal jij voor een paar hardloopschoenen? En waar koop je ze?

Similar Posts

One Comment

 1. Ik loop sinds mei dit jaar. De hardloopschoenen van de Decathlon waren de eerste, ook omdat ik niet teveel uit wilde geven. Stel je voor dat ik het lopen echt niets zou vinden.
  Deze schoenen kosten 59,95. Maar ik vind het lopen juist superleuk. En heb drie weken geleden een paar laten aanmeten bij Runnersworld.
  Uiteindelijk viel de keus op Nike.

  Dan pas merk je het verschil.
  Ik zal daarom ook nooit besparen op de volgende paar loopschoenen.
  Daarentegen heb ik wel mijn loop kleding bij Decathlon gekocht. Prima prijs voor wat je krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.