De Man met de Hamer

man met de hamerIn de hardloopwereld is de Man met de Hamer berucht. De Man met de Hamer staat voor uitputting, wanhoop en een hevig verlangen te stoppen!

De man met de hamer als moeder

Maar ook als moeder kun je deze onaangename figuur tegenkomen. Zelf kwam ik hem regelmatig tegen op landerige woensdagen. Destijds hadden mijn twee jongste zoontjes van 4 en 6 dan de hele dag vrij. Ze ontpoppen zich op die vrije woensdagen tot het onaangename duo Beavis en Butthead inclusief hun irritante lach. Giebelend renden ze door het huis, gooiden boeken uit ramen, maakten een grote bende en lachten zich voortdurend rot. Ze hadden een geweldige tijd samen, maar hun gegiechel vrat aan mijn moederlijke zenuwen.

Tegen de tijd dat ook de andere kinderen thuis kwamen, voelde ik mij dan niet meer helemaal fris, en keek verlangend naar de klok hoeveel uur het nog was tot bedtijd. Vaak wees die dan pas twee uur aan. En het was op zulke momenten dat De Man met de Hamer keihard toesloeg. Plotseling word ik overvallen door het gevoel en de gedachte:

'Ik kán niet meer! Ik houd het geen minuut langer vol! Ik heb zin om te gillen en al mijn haren uit mijn hoofd te rukken.'

Maar hoewel je bij een marathon, zij het met pijn in je hart, kunt zeggen: 'Ik stop ermee', is dat als moeder geen optie. Sterker nog, hoe meer je toegeeft aan de Man met de Hamer, hoe vervelender je kinderen worden.

Mijn manier van omgaan met de Man met de Hamer was dat ik iedereen in hun jassen hees en met ze naar buiten ging. Zo doorbrak ik mijn impasse en kreeg weer nieuwe moed.

En zo gauw mijn man thuiskwam een rondje hardlopen!

In mijn eentje.

De man met de hamer als hardloper

Hardlopers komen de man met de hamer nog wel eens tegen op duurlopen. Of tijdens een marathon. Maar ik moet bekennen dat hij mij ook wel eens om de hoek van de straat al stond op te wachten...

Hoe zijn jouw ervaringen met de beruchte man met de hamer?

Similar Posts

3 Comments

  1. Hi, ik heb zojuist met veel plezier je stukjes doorgelezen. Zo te zien is het je motto al, maar dan nog maar een keertje: vooral doorgaan, zowel met hardlopen als erover te schrijven!

  2. Zooo herkenbaar! Ik had afgelopen woensdagmiddag nét zo'n middag. Aaaargh! Soms vlucht ik met ze naar De Schatkids, zo'n overdekt speelgebeuren. Speelparadijs noemen ze dat. Ja voor de kids wel, voor de ouders vaak speelhel, maar wel eentje waar je alleen hoeft te zitten en af en toe wat drinken aangeeft, shirts aanpakt die uit moeten omdat ze 't warm hebben. Als je je voor het massale gekrijs af kunt sluiten zou je het bijna ook speelparadijs voor de ouders kunnen noemen. Bijna dan...

  3. De man met de hamer staat ergens tussen de 30 en 35 km. bij het Kralingse Bos. Hij heet Koos, heeft een bril op en vraagt of je een banaan wil.
    Pak die banaan niet aan... loop door, want als je stopt of gaat wandelen, krijg je een dreun met de hamer. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.