Apps voor hardlopers

Hardloop appsHet is nog maar 13 jaar geleden dat ik begon met hardlopen. Met in mijn ene hand een uitgeprint beginnersschema voor hardlopers, en in de andere een kookwekker!

Anno 2015 is de hardloopwereld flink veranderd! Op een goede manier vind ik. Want het is nu veel eenvoudiger om te beginnen met hardlopen. Dankzij allerlei handige hardloop apps. En niet alleen als beginner heb je veel aan een hardloop app. Ook voor gevorderde hardlopers zijn apps interessant.

3 gratis apps getest

Mobiele provider Simyo heeft drie gratis apps getest. Ze gaven hun oordeel over Simple Yoga, Runkeeper en de Nike+ Training Club. Ben jij benieuwd wat voor cijfer deze apps kregen? Klik dan hier voor het volledige artikel.

Top 12 redenen waarom hardloop apps leuk zijn

Laten we eens op een rijtje zetten wat er nou eigenlijk leuk is aan hardloop apps, en wat ze te bieden hebben!

 1. Een hardloop app kan een persoonlijke coach zijn. Een app als Start To Run helpt je op een verantwoorde manier te beginnen met hardlopen. Evy voorkomt dat je teveel en te snel loopt. Een veelgemaakte beginnersfout. En ze spreekt je moed in als je het niet meer ziet zitten.
 2. Een hardloop app voor beginners als C25K vergroot je kans op succes met hardlopen.
 3. Hardloop apps maken het mogelijk jezelf te vergelijken met hardlopers in je eigen regio, maar ook met lopers over de hele wereld. Met de hardloop app Looptijden.nl kun je bijvoorbeeld Tegelkoning of Tegelkoningin worden van een bepaald gebied. Zo was ik zelf een tijdje de Tegelkoningin van Gaanderen. Het doet nog steeds een beetje pijn dat ene Ineke me van de troon stootte!
 4. Hardloop apps helpen je andere hardlopers te vinden. Zoals de eerder genoemde Looptijden.nl.
 5. Met Map My Run kun je al je looproutes vastleggen op een kaart.
 6. Apps kunnen je helpen je te oriënteren als je verdwaald bent. Denk aan de Google Maps app.
 7. Hardloop apps vermaken je tijdens het hardlopen. Zo heb ik zelf veel plezier beleefd aan de Zombies Run app. Daarin was ik een hardloper in een post-apocalypltische wereld, en moest ik regelmatig wegrennen voor enge zombies die me wilden bijten.
 8. Beginnen met hardlopen apps zorgen ervoor dat je niet te hard van stapel loopt als beginner.
 9. Hardloop apps kunnen helpen met crosstraining. Als hardloper is het verstandig om aan crosstraining te doen. Met bijvoorbeeld een yoga app krijg je gratis yogales. Zie ook Yoga en hardlopen.
 10. Met een hardloop app kun je heel makkelijk je prestaties delen met vrienden. Dit kan onder andere met de Runkeeper app.
 11. Hardlopen kan soms best wel eens saai zijn. Hardloop apps kunnen je door de moeilijke momenten heen helpen.
 12. Er zijn hardloop apps die je helpen om veilig te blijven tijdens het hardlopen. Zoals React Mobile.

Lees ook mijn post over de gratis app voor beginners C25K.

Wat is jouw favoriete hardloop app?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.