Hardlopen in de kou: wat trek je aan?

De eeuwenoude, klassieke vrouwenvraag 'Wat trek ik aan?' krijgt een heel nieuwe dimensie als je naast vrouw ook hardloopster bent. Het Nederlandse klimaat vormt met haar vier seizoenen een regelrechte uitdaging.

Zo werd ik tijdens de afgelopen ijskoude winter gedwongen tot het dragen van een witte thermo onderbroek van de Zeeman onder mijn flitsende Nike loopbroek. En dat terwijl ik het liefst zo weinig mogelijk draag. Wat dat betreft biedt de zomer meer soelaas: als het echt warm wordt draag ik een kittig hardlooprokje met inpandig slipje, en een hemdje.

Maar wat te dragen als de temperaturen dubieus zijn? Je wilt je niet te warm kleden, maar ook weer niet te koud. Een van mijn favoriete kledingstukken is daarom een roze bodywarmer die ik voor een zachtje prijsje op de kop tikte bij plutosport.nl.

Deze roze bodywarmer beschermt me tegen ijselijke oostelijke winden, houdt de regen tegen, en laat mijn zweetdampen juist door. Maar mijn favoriete onderdeel is de rits, die zowel van onderen als van boven kan worden geopend! Wil ik mijn zwoegende boezem beschermen tegen de kou, maar stik ik tegelijkertijd van de hitte op buikhoogte, dan trek ik gewoon de rits aan de onderkant open voor wat koelte.

Hoewel ik als moeder nog niet dood gevonden wil worden in een bodywarmer, vind ik het als hardloopster een ideaal kledingstuk.

Lees ook mijn review van het Action thermoshirt.

Heb jij een favoriet kledingstuk als hardloopster?

Tip: op dit moment hebben ze kortingen van 40% tot 70% bij plutosport.nl.

Similar Posts

5 Comments

 1. Hallo,
  Wat een leuke blog heb je!
  Als beginnende hardloper vraag ik me af,doe je er nog een (thermo)shirt onder of helemaal niks?
  Groetjes,
  D.S

 2. Bedankt voor de goede tip,ik heb bij plutosport twee puma shirtjes besteld,nu is het wel met climate control maar niet speciaal voor running,ik neem aan dat dit geen ramp is toch?!Heb er een met korte mouwen en een met lange mouwen,ben helemaal blij!En dat voor die prijs......

 3. Dat is inderdaad het goede materiaal! Dat het niet specifiek voor hardlopen wordt 'gemarket', is geen punt. Het gaat er om dat het vocht van je lichaam wordt weggevoerd.

  Veel plezier er mee!

 4. Zelfs in het ergste kou werd ik warm met maar één broek aan.
  Maar volgens mij loop ik kortere afstanden dan jij.
  Ik liep gewoon in t-shirt en hardloopjas. Wel met muts op (leek op een muts ook).

  Als het warm is look ik altijd in
  3/4 broek en mouwloos shirt.
  Mijn favoriet zijn mijn sokken. Ik heb zulke fijne sokken (kosten meer dan mijn broek) waarbij ik geen pleisters nodig heb. Was ze ook alleen met de hand.

  Gr,
  NZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.