Action sportkleding: Australian hardloop tights voor 4,99

Action sportkleding

Action sportkleding is voordelig, maar hoe is de kwaliteit?

Afgelopen week kocht ik een Australian Ladies Sport Legging bij hen.

Eén van mijn favoriete hardlooptights die ik zo'n 20 jaar geleden (!) bij Kruidvat kocht van het merk Alping is namelijk stuk in het kruis. Dus heb ik eigenlijk een nieuwe hardloopbroek nodig.

Maar ik vind het erg lastig om een fijne hardloopbroek te vinden, en heb dan ook al diverse miskopen gedaan.

Mijn hardloopbroeken: veel miskopen

Zoals de hardlooptights van Ter Stal die te hoog en te strak in de taille zit en die ik daarom nooit draag. Of de Redmax hardloopbroek van de Action die eigenlijk te groot is... Dat is overigens mijn eigen schuld, want ik houd er niet van als kleding loeistrak zit, en koop daardoor soms een wat te ruime maat.

Oh ja, en ik heb ook nog hardlooptights van Bonprix van het merk Maite Kelly. Die zijn ook aan de ruime kant, maar zijn verder best oké. Alleen zijn ze vrij dun, en ik wil niet een blaasontsteking oplopen! En een tijdje terug kocht ik met een cadeaubon een heuse Adidas hardlooptights van 40 euro, maar die zaten veel te strak en heb ik teruggestuurd...

Nou ja, al met al had ik dus eigenlijk wel een goede nieuwe hardloopbroek nodig. Eentje die warm genoeg is voor de herfst, maar ook niet té warm, en die niet te strak zit, maar ook niet te los.

Bij de Action kwam ik een Ladies Sport Legging van Australian tegen, en voor de prijs van 4,99 besloot ik die een kans te geven. Wijs geworden van mijn ervaring met de Redmax hardloopbroek koos ik dit keer maat S/M.

Action sportkleding: Australian hardlooptights

Deze hardloopbroek van de Action bestaat uit 96% polyester en 4% elasthan. Helaas staat er weer eens niet vermeld of het materiaal vocht van je lichaam wegtransporteert, maar daar hoop ik dan maar het beste van. Het is tenslotte een sportbroek, dus ik mag lijden dat ze die dús van geschikt materiaal maken.

Australian sport tights

Het eerste wat me opviel toen ik de broek uit de verpakking haalde was dat er nog geen zakje of wat dan ook in of op zit. Ook geen koordje in de taille. Wie graag een zakje heeft voor een huissleutel, zal deze hardloopbroek dus niet handig vinden. Ook opvallend vond ik de brede tailleband die van een soort tricot is gemaakt vergelijkbaar met aan het eind van een trui.

Hieronder zie je de broek binnenstebuiten, en is de tailleband goed zichtbaar:

Action sportkleding

Toen ik de broek uitdeed na het hardlopen had ik streepjes in mijn huid van de afdruk van de tailleband.

Naadloos?!

Hoewel er op de verpakking staat dat deze hardloopbroek 'naadloos' is, zitten er enorme naden in! Dus ik snap niet hoe ze dat durven beweren. Kijk maar:

Action sportkleding

Sportkleding Action: hoe draagt deze Australian sport legging?

Toen ik de broek aantrok viel me op dat hij redelijk strak zit. Maar na mijn vele miskopen met te grote hardlooptights, vond ik dat nu niet meer erg. Het tweede opvallende vond ik dat hij behoorlijk hoog op je buik zit. Ik zou bijna zeggen hij kwam tot onder mijn oksels, maar dat is dan weer overdreven. Niettemin komt hij ruim boven de taille uit bij mij. Dat is overigens wel lekker warm als het koud is.

Verder is het een sportbroek voor mensen met lange benen! Voor mij is hij eigenlijk te lang, en ik ben 1 meter 70 bij 58 kilo. Daardoor krijg je rimpels. Ik heb ze onderaan zitten, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om de broek hoger op te trekken, en dan heb je rimpels bijvoorbeeld bij het kruis.

Action sportkleding

Hieronder een close up van de afwerking onderaan:

Mijn conclusie over deze sportkleding van de Action

De Australian hardloopbroek is best oké. Hij is warmer dan mijn hardlooptights van Bonprix, en dat was mijn belangrijkste criterium. Groot nadeel vind ik het gebrek aan bergruimte. Het is echt een heel basic sportbroek.

Ook is hij voor mij met mijn 1 meter 70 eigenlijk te lang.

N.B. De broek lijkt bijna een beetje doorschijnend: ik heb het idee dat je mijn huid er een beetje doorheen ziet. Bij 3 graden buiten is de broek daardoor eigenlijk te koud!

Sportkleding Action: praktische informatie over de Australian hardlooptights

Deze sportbroek is voor 4,99 te koop bij de Action. Hij is verkrijgbaar in de maten s t/m xl. Begin je net met hardlopen en wil je niet teveel geld uitgeven? Dan is dit een prima hardloopbroek om mee te beginnen.

Welke hardlooptights kun jij aanbevelen? Ik ben altijd in voor goede tips!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.