Kalenji running shorts: product review!

kalenji baggy short decathlon

Nu de temperaturen hoger zijn, kan ik gelukkig weer met blote benen hardlopen. En omdat je nooit genoeg hardloop shorts hebt, kocht ik bij een Decathlon Kalenji
Baggy short voor traillopen. Niet omdat ik aan traillopen doe, maar omdat er maar liefst 6 zakken in zitten. En dat leek me handig.

Want nu het mooier weer is, hoef ik mijn Asics hesje niet meer te dragen. Dat is fijn, maar het betekent ook dat ik een boel zakken verlies. Met deze Kalenji hardloopshorts dacht ik dat probleem mooi te kunnen oplossen.

Inmiddels heb ik twee keer gelopen in de Kalenji baggy short, en hij is met stip favoriet geworden!

Hieronder mijn review van de Kalenji baggy short.

Kalenji baggy short: product omschrijving

Zoals de naam al zegt, valt de Kalenji baggy short wat wijder. Maar echt 'baggy' zijn ze gelukkig niet. De productomschrijving op Decathlon is als volgt:

'Baggy short met zes zakken. Een zakje vooraan voor je smartphone of een drinkbus van 150 ml. Achteraan een grote ritszak voor een smartphone (140 x 70 mm) of een drinkbus van 250 ml. Tot slot 4 rekbare zakken opzij voor repen, gels of kleine persoonlijke spullen.'

kalenji baggy short

De Kalenji baggy short heeft een hele brede, elastische tailleband. In de tailleband zit een touwtje, waarmee je de broek strakker of losser kunt maken. Zo'n touwtje vind ik altijd ideaal, want zo weet je zeker dat een hardloopbroek je past en dat hij niet zal afzakken. Bovenaan de taillband zitten gele reflecterende elementen.

kalenji baggy short

Wat níét bij de productomschrijving staat, maar wat ik wel geweldig vind aan deze hardloop shorts is dat er een binnenbroekje in zit! Het is dus een short met aan de binnenkant een slipje. Ik snap werkelijk niet waarom ze dit bij Decathlon niet bij het product vermelden! Want het is echt een groot pluspunt.

kalenji baggy short review

Kalenji baggy short: hardlopen

Goed, een product kan op papier goed klinken, maar in de praktijk tegenvallen. Daarom heb ik de Kalenji baggy short ook eerst twee keer getest voordat ik deze review schreef. De eerste keer met gewoon ondergoed er onder, en de tweede keer zonder.

Beide keren zat deze hardloopbroek fijn, en kon ik er heerlijk meelopen. Hij kroop niet naar boven, en bleef keurig zitten. Ook de dag dat ik er geen ondergoed onderdroeg. De Kalenji baggy short kun je dus prima dragen zonder extra ondergoed, dankzij het ingebouwde slipje.

De pijpen van de Kalenji baggy short zijn volgens mij net ietsje langer dan van de gemiddelde hardloopshorts. Dat is fijn, want daardoor hoef je niet bang te zijn voor schuurplekken. Bovendien voel ik me met deze lengte pijpen ook meer op mijn gemak dan met zo'n ultrakort hardloopbroekje.

Mijn conclusie over de Kalenji baggy short van Decathlon

De Kalenji baggy short is meteen mijn lievelings hardloopbroek geworden. Sterker nog, ik heb er nog eentje extra gekocht inmiddels, zodat als de ene in de was zit, ik de andere kan dragen. Wat betreft de maatvoering: ik draag in het dagelijks leven een maat M/40 voor mijn onderlijf en ben 1m70. En de Kalenji baggy short kocht ik dan ook in deze maat. Je kunt dus je normale maat aanhouden als je deze hardloop shorts wilt kopen.

Praktische informatie over de Kalenji baggy short van Decathlon

Ik kocht de Kalenji baggy short van Decathlon online, omdat de dichtstbijzijnde Decathlon ruim een half uur rijden is. Maar je kunt hem dus zowel online kopen als bij een Decathlon winkel bij jou in de buurt. Deze hardloop shorts kosten 19,99. De verzendkosten zijn 3,95. In totaal was ik dus 23,94 kwijt.

Lees ook mijn post over Decathlon hardloopschoenen!

Similar Posts

2 Comments

  1. Hoi Nicole,

    Wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze baggy short. Ik werk als Sportleader Running & Trailrunning bij Decathlon in Tilburg, en vond dit review via een vrouwelijke collega uit een ander filiaal. Als man ben ik eigenlijk niet anders gewend dan dat er in veel shorts een binnenbroek zit, stond er niet echt bij stil dat dit bij damesshorts doorgaans anders is. Zal dus niet nalaten dit voortaan te vermelden 🙂
    Leuk trouwens ook dat je open staat voor de producten uit onze trailcollectie, daar zitten inderdaad zeker dingen bij die ook voor andere lopers zeer geschikt zijn. Tot slot kan ik je - als enthousiast trailer - alleen maar aanraden eens een trail te proberen ergens. Het is echt heel tof, en de short heb je al! 🙂

    Sportieve groet, Marc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.