Nieuwe hardloopschoenen kopen: weer Asics

Asics hardloopschoenen 2019

Het was weer zo ver: ik kreeg last van pijntjes na, en tijdens het hardlopen. Dus pakte ik mijn hardloopschoenen, en keek eens naar de onderkant. Die zag er inderdaad nogal versleten uit.Tijd om nieuwe hardloopschoenen te kopen.  Dat is een klusje dat ik altijd zo lang mogelijk uitstel, want ik vind er echt niks aan. Er valt namelijk toch niets te kiezen.

Ik begrijp die artikelen in Runner's World waarin ze alle nieuwe hardloopschoenen laten zien dan ook nooit. Wat heb je daar nou aan? Het is immers toch niet zo dat je dan de leukste kunt gaan kopen...

Normaal doe ik ongeveer 10 maanden met mijn hardloopschoenen

Doorgaans doe ik ongeveer 10 maanden met mijn hardloopschoenen. Dan is de binnenkant van de hiel zo dramatisch kapot, dat ik ze niet meer kan dragen zonder hevig bloedende enkels. Maar dit keer ging de binnenkant niet stuk! Heerlijk, en daardoor heb ik relatief lang met deze Asics hardloopschoenen gedaan.

Zie ook mijn post Wanneer nieuwe hardloopschoenen kopen?

Hieronder zie je een foto met rechts de onderkant van mijn oude hardloopschoenen, en links de nieuwe.

Hardloopschoenen kopen

Nieuwe Asics hardloopschoenen kopen

Als ik nieuwe hardloopschoenen ga kopen neem ik altijd braaf mijn oude mee, zodat ze kunnen zien hoe ik ze heb afgelopen. Vervolgens halen ze dan de nieuwe versie van mijn Asics hardloopschoenen uit het magazijn, en die neem ik dan. Wel moet ik ze altijd even passen en er mee lopen in de winkel. Daarvan wordt dan een filmpje gemaakt. Dat is om zeker te weten of ik er goed op loop, wat ik ook wel prettig vind.

Op het filmpje zag het er goed uit, en dus kon ik weer dezelfde Asics hardloopschoenen, maar dan de nieuwe versie, mee naar huis nemen. Dit keer vroeg ik of ze me het filmpje konden opsturen, want dat leek me wel leuk. Helaas kon dat niet, maar ze kwamen met het idee dat ik het filmpje zou filmen met mijn smartphone!

Filmpje hardloopschoenen uitproberen in speciaalzaak

En dan nog weer terug!

Samenvattend

Inmiddels loop ik al zo'n 18 jaar zonder problemen op Asics hardloopschoenen die mijn voeten corrigeren. En het is ook echt mijn ervaring dat als ik andere, neutrale hardloopschoenen draag, ik klachten krijg.

Asics hardloopschoenen

'Never change a winning team!'

Ik kocht ze voor 126,- bij de lokale speciaalzaak voor hardloopschoenen.

Lees ook: Wat zijn goede hardloopschoenen?

Ben jij merkvast als het om hardloopschoenen gaat? Waarom wel of juist niet?

Similar Posts

2 Comments

  1. Interessant. Het slijtpatroon van je schoenen laat duidelijk zien dat je op je voorvoeten land en/of hard afzet. Echter, in het slowmo filmpje in de winkel heb je een haklanding.
    Of liep je 'geforceerd' in de winkel, waardoor je anders loopt dan normaal?

    1. Daar zeg je me wat! Ik probeerde natuurlijk wel normaal te lopen zoals ik altijd doe. Maar in zo'n winkel loop je misschien toch wel anders dan op asfalt en zandwegen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.