Hema ProActive sportondergoed: hipster

sportondergoed hemaToen ik vorige week bij de Hema was zag ik ineens dat het sportondergoed van de lijn ProActive in de aanbieding was. Ooit kocht ik een hemdje van deze lijn sportondergoed, en dat was geen succes. Het hemdje kruipt helemaal omhoog als je het niet stevig in je onderbroek stopt!

Maar het ondergoed had ik nog niet geprobeerd. Dus ik besloot er eentje mee te nemen.

ProActive sportondergoed

Het ProActive sportondergoed is verkrijgbaar in hemdjes, hipsters en strings. Strings hoef ik niet, dus nam ik een hipster onderbroek mee. Op de maat hoefde ik niet te letten want het ProActive sportondergoed van de Hema is van de categorie one size fits all.

Kleding die geschikt is voor alle maten heeft in de regel als voordeel dat het enorm elastisch is. Dat was bij het ProActive hemdje zeker het geval. Maar ik vond het strak zitten, en het kroop dus op. Om die reden was ik matig optimistisch over de ProActive hipster. Ik vreesde dat deze onderbroek heel strak zou zitten.

ProActive sportondergoed: leuke verpakking!

Het ProActive sportondergoed is erg leuk verpakt vind ik. In een klein zwart doosje. Door een opening in het doosje zie je de kleur van het sportondergoed.

proactive hema

Mijn ervaring met de ProActive hipster

Toen ik de hipster uit het doosje haalde werd ik meteen aangenaam verrast. Want de hipster is van heel dun en soepel materiaal. En toen ik hem aan deed voelde hij totaal niet strak. Sterker nog, het voelde bijna alsof ik niets aan had. En daar houd ik van!

Tijdens het hardlopen bleef het ondergoed keurig zitten, en kroop niet tussen mijn billen. Iets wat ik echt verschrikkelijk vind. In het kruis zit een dubbele laag.

Materiaal

Tevergeefs heb ik op het doosje gezocht naar een omschrijving van het materiaal of een wasvoorschrift. Maar er staat nauwelijks informatie op het doosje. Behalve dit:

'Dit artikel is gemaakt van een super rekbare, lichtgewicht stof voor maximaal draagcomfort. De stof voelt snel weer droog aan door de microscopisch kleine gaatjes die vocht geleiden. Ideaal om in te sporten.'

In het ondergoed staat de samenstelling wel: 79% polyamide en 21% elasthan.

Eerlijk is eerlijk, de tekst op het doosje klopt beslist. Ik heb nog nooit zo'n lichtgewicht ondergoed aan gehad. Sterker nog, ik draag het nu ook gewoon in het dagelijks leven. Zo prettig vind ik het ProActive ondergoed.

Hieronder zie je in een close-up dat de hipster inderdaad allemaal kleine gaatjes heeft:

proactive ondergoed

Conclusie over ProActive Hipster van de Hema

Ik vind dit sportondergoed de beste en fijnste soort die ik tot nu toe ben tegengekomen. Helaas heb ik sterk de indruk dat de Hema de ProActive lijn er uit heeft gegooid... Mijn plan is om de volgende keer dat ik bij de Hema kom nog even flink van dit sportondergoed in te slaan.

N.B. Ik heb de Hema gemaild om te vragen of de ProActive lijn actief blijft, maar heb helaas nog niets gehoord.*

Leestip

Hardloop onderbroeken

Hema sportlegging review

Waar koop jij je sportondergoed?

* Inmiddels reactie gehad van de Hema. Ze blijven in het assortiment gelukkig. Ze zijn te bestellen op http://www.hema.nl/winkel?searchtext=19669986

Similar Posts

8 Comments

  1. Ik heb nog geen sportslips gehad, wist niet dat het bestond... mijn strings doen het ook goed 😉 ik heb wel een sport beha gekocht bij Hunkemoller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.