Henk en ik

Ik ben uitgenodigd voor de Halve Marathon van Doetinchem, door ene Henk. Henk en ik, wij zijn zojuist vrienden geworden op het 'digitale dorpsplein' Dutch Road Runners.

Ik mag Henk wel, want blijkbaar schat hij mij hoog in. Dat maak ik op uit zijn uitnodiging. Ook al heb ik hem nog nooit gezien, en weet ik niet meer van hem dan zijn naam, hij lijkt mij wat je noemt een 'toffe peer'.

Ik voel mij zeer vereerd door zijn uitnodiging. Het probleem met zo'n Halve Marathon is alleen dat je toch al gauw zo'n slordige 21 kilometer dient af te leggen. Nou kan ik dat wel, maar dan wel verdeeld over een paar dagen.

Verder dan mijn zondagse 16 kilometer heb ik het nog niet geschopt, en die onderbreek ik na 8 kilometer voor een kopje koffie in het dichtstbijzijnde restaurant. Iets zegt mij dat het bij de Halve Marathon van Doetinchem niet de bedoeling is halverwege even neer te strijken bij een gezellige uitspanning.

Blijkbaar kent Henk mij net zo slecht als ik hem. Maar ik hoop dat dit geen hindernis voor onze prille vrienschap zal zijn, want ik voel nu al dat hij mij zal aansporen tot grootse daden!

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.