5 tips om hardlopen vol te houden

hardlopen vol houden

Op de website van Grazia magazine kwam ik een artikel tegen met de titel 5 tips om hardlopen vol te houden.

Meestal staat dat soort artikelen vol open-deur-tips, dus ik was wel benieuwd wat ze te melden hadden.

Wat hadden ze te melden?

Lees het hieronder!

5 Duh tips om hardlopen vol te houden

Verrassend waren de tips om hardlopen vol te houden inderdaad niet. Ik denk dat iedere hardloper ze automatisch kan opnoemen.

1. Doe rustig aan.

De tip der tips als het om hardlopen gaat! Wie als een gek gaat rennen, wordt waarschijnlijk binnen no time helemaal niet goed en denkt wanhopig: 'Hardlopen is dus niets voor mij!' Bovendien zorgt te hard van stapel lopen vaak voor hardloopblessures. Je lichaam heeft nu eenmaal tijd nodig om te wennen aan de nieuwe eisen die je eraan stelt.

2. Draag goede hardloopschoenen

Ook deze tip is een cliché. Maar goed, het is niet voor niets een cliché want hij is heel erg waar. Wie met de verkeerde schoenen gaat hardlopen riskeert blessures. En in het ergste geval kun je daarna niet meer hardlopen.

3. Varieer in je training

Deze tip vind ik een stukje origineler. Door te variëren in route/muziek/podcast voorkom je verveling tijdens het hardlopen. Of maak je de verveling in ieder geval iets minder.

4. Draag de juiste sportbh

Zeker als je gezegend bent met een grotere cupmaat kan de verkeerde sportbh heel vervelend zijn. Elke keer dat je voet op de grond landt, krijgen je borsten dan een flinke opdoffer. Gun ze de bescherming en ondersteuning van een goede sportbh.

5. Rekken en strekken

Dit is een beetje een controversiële tip, want er zijn twee kampen als het gaat om rekken en strekken. Het ene kamp zegt dat het niet nodig is, het andere kamp vindt het een goed idee. Zelf denk ik dat rekken en en strekken ná je hardlooprondje inderdaad een goed idee is. Je geeft je lichaam de kans om te schakelen naar het normale leven.

Mijn aanvullende tips

Bovenstaande tips zijn goed, maar weinig origineel. Maar voor beginnende hardlopers zijn ze misschien echt wel eye-openers. En dan is het goed dat iemand ze geeft.

Mijn belangrijkste aanvullende tips zijn:

  • Verwacht niet dat hardlopen Leuk is. Tuurlijk is het fijn als je het leuk vindt, maar het is niet nodig. Hardlopen is goed voor lichaam en geest, ook als het niet leuk is!
  • Zorg dat hardlopen een gewoonte voor je wordt. Neem het op in je dagelijkse routine, net zoals tandenpoetsen. Als het een gewoonte wordt, hoef je namelijk minder een beroep te doen op je wilskracht! Wilskracht raakt namelijk uitgeput, een gewoonte niet.

Lees hier het artikel van Grazia.

Wat is jouw ultieme tip om hardlopen vol te houden?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.