Hardlopen met het hele gezin: 7 voordelen

hardlopen met het hele gezin

Hardlopen met het hele gezin.

Heel eerlijk?

Ik zou er zelf niet gauw voor kiezen.

Want hardlopen is voor mij nou juist een moment om eventjes alleen te zijn.

Maar dat neemt niet weg dat hardlopen met het hele gezin een leuke manier is om samen tijd door te brengen. Ik zie, ondanks dat ik het zelf niet gauw zou doen, zeker de voordelen.

7 Voordelen van hardlopen met het hele gezin

  1. Je brengt tijd met elkaar door als gezin. Zeker als iedereen een volle agenda heeft, en je je als moeder schuldig voelt dat je ook nog tijd wilt voor hardlopen is hardlopen met het hele gezin een perfecte oplossing. Zo kun je toch je hardlooprondje doen zonder dat je kinderen het zonder jou moeten stellen. Zeker als je traint voor een marathon kost dat veel tijd. Door een aantal trainingen samen met je gezin te doen, voorkom je dat je teveel weg bent.
  2. Het is gezond. Zeker als je van die kinderen hebt die het liefst de hele tijd achter schermpjes zitten is hardlopen een perfecte gezinsactiviteit!
  3. Je bent met z'n allen buiten, wat goed is voor de vitamine D en je gezondheid in het algemeen.
  4. Als je niet te hard loopt, kun je prima met elkaar praten. En tijdens het hardlopen is het soms makkelijker praten dan als je bijvoorbeeld recht tegenover iemand zit of staat. Het is wat dat betreft net als bij met de hand afwassen: dan ontstaan soms de beste gesprekken!
  5. Je geeft als ouders het goede voorbeeld aan je kind(eren).
  6. Het is een gratis gezinsactiviteit. Hardlopen met het hele gezin hoeft niets te kosten. En als je een handige hardloop rugzak met wat snacks meeneemt, kun je ergens halverwege ook nog een soort mini picknick houden.
  7. Er zijn speciale loopevenementen voor gezinnen die hardlopen. Zoals de Flevo Fun Run.

Tot slot

Hardlopen met het hele gezin kun je zowel letterlijk als figuurlijk doen. Maar als je kinderen nog klein zijn, is het misschien beter als ze op fietsjes naast jou meegaan. Of als ze al wat ouder zijn, maar ongeoefend met hardlopen op hun skeelers.

Leestip

Hardlopen met kinderen

Bron afbeelding: cartoon png from pngtree.com/

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.