Gun jezelf wat ruimte. Dat mag best!

Hardlopen levert me veel (levens)wijsheden op. Tien jaar geleden schreef ik onderstaande post. De les die ik destijds leerde is nog steeds relevant en nuttig. Daarom deel ik hem vandaag graag nog een keer met jullie!

De boog mag best even verslappen

Door allerlei beslommeringen in de voorjaarsvakantie miste ik twee trainingen. Bezorgd logde ik in op mijn persoonlijke trainingsschema bij myasics.nl, en las tot mijn opluchting dat ik mijn doel, de 10 kilometer lopen in 60 minuten, nog steeds kon halen. Het stemde mij optimistisch.

Blijkbaar kun je de boog soms best even laten verslappen zonder desastreuze gevolgen.

Ook als moeder!

En wat voor hardlopen geldt, geldt natuurlijk ook voor het moederschap. Een dag minder optimaal moederen betekent heus niet meteen dat je kinderen voor het leven beschadigd zijn. Het doel dat de meeste moeders nastreven 'evenwichtige en gelukkige kinderen' is nog steeds haalbaar.

Dus gun jezelf de ruimte als het eens een dagje wat minder gaat.

Wat je langzaam opbouwt breek je niet zo maar met één matige of slechte dag af.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.